Skúsené gazdinky si už dávno uvedomili, že je oveľa jednoduchšie kôpor na zimu zmraziť ako ho sušiť a ešte menej pestovať čerstvý..
Ale zmrazenie sa nestane len tak.Musíte sa naučiť 3 triky, vďaka ktorým v zime len ťažko rozoznáte mrazený kôpor od čerstvého..
Odborníčka nášho časopisu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako zmraziť kôpor.
Prvý trik
Pred zmrazením nie je potrebné umývať kôpor.Faktom je, že zelené aktívne absorbujú vlhkosť, čo po zmrazení ovplyvní chuť a vzhľad.
Na zmrazenie by bolo správne vybrať čisté a čerstvé konáre.
Druhý trik
Môžete zmraziť celé zelené konáre, ale je lepšie ich odstrihnúť.
Iba odrezky by nemali byť veľmi malé, pretože po rozmrazení zelenina stratí chuť a vôňu spolu so šťavou.
Trik tri
Azda najdôležitejšia je kapacita.Kôpor nie je potrebné zmrazovať vo veľkej dóze, ktorú budete musieť vyberať z mrazničky vždy, keď budete variť niečo s bylinkami.Zmeny teploty ovplyvnia chuť a kvalitu.
Preto by bolo správne baliť zeleninu do malých téglikov alebo vrecúšok.
Predtým sme vám povedali, ako variť pilaf z cestovín.
Ahoj, čítala som tento článok a musím povedať, že som veľmi nadšená z týchto trikov na zmrazenie kôpru. Avšak, nezdá sa mi najpraktickejšie neumývať kôpor pred zmrazením. Ja osobne preferujem dôkladné umytie byliny, aby som sa vyhla prípadným zvyškom nečistôt či pesticídov. Ďakujem za tipy!