Príprava papriky a baklažánu nepatrí medzi najobľúbenejšie, a preto môžu mať hostiteľky pochybnosti, či sa oplatí experimentovať s týmito príbuznými, ale predsa len odlišnými druhmi zeleniny.
Znalé hostesky neváhajú a jednoducho varia.
Odborníčka nášho časopisu, Júlia Archipovová, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, prezradila, ako správne zrolovať papriku s baklažánom.
Požadované: Ak by ste chceli dôkladne pripraviť zeleninu vhodnú na pečenie, pripravte si:
Ako variť
1. Očistenú papriku nakrájajte na štyri časti. Rovnako postupujte aj s baklažánom a následne namočte zeleninu do osolenej vody.
2. Cesnak nakrájajte na tenké plátky a petržlenovú vňať nasekajte nožom.
3. Do vriacej vody pridajte bobkový list, soľ, zrnká korenia, olej a ocot. Potom v marináde blanšírujte papriky a baklažány.
4. Na dno sterilizovaných pohárov vložte nasekanú petržlenovú vňať a cesnak, následne pridajte baklažány, znovu petržlen a cesnak, a nakoniec papriky. Vrstvy striedajte, až kým nie sú nádoby plné.
Poháre zakryte viečkami, otočte ich hore dnom a po vychladnutí ich uložte na chladné miesto.