Existuje názor, že červivé jablká sú najekologickejšie, pretože červy nejedia zlé ovocie..
Odborníci však tvrdia, že je nežiaduce jesť červivé plody.
Informovala o tom publikácia „Argumenty a fakty“ s odkazom na Alexeja Odineca, výskumníka Ústavu lekárskych a biologických problémov Ruskej akadémie vied, kandidáta biologických vied a praktického lekára.
Prečo by ste nemali jesť červivé jablká
Vedec poznamenal, že červy v skutočnosti uprednostňujú ovocie a bobule s minimálnym obsahom škodlivých látok.
To však neznamená, že červivé plody možno konzumovať bez nebezpečenstva.
Červy, ktoré žijú v jablku, v ňom nielen zanechávajú produkty svojej životne dôležitej činnosti, ale porušujú aj integritu ovocia.
Z tohto dôvodu do nej môžu preniknúť baktérie a huby, ktoré sú nebezpečné pre človeka.
Úmrtia neboli popísané, ale môžete dostať tráviace ťažkosti, nevoľnosť, únavu a iné nepríjemné veci,“ varoval Odinets.
Čo ak tie červivé jablká sú skutočne len skrývankou a neurobí nám nič? Možno by sme mali viac veriť prírode a jej procesom. Červy predsa majú svoje miesto v ekosystéme, nemusia byť nutne škodlivé pre nás. Mohli by sme sa odvolať aj na starú múdrosť „čo ťa nezabije, to ťa posilní“. Čo si myslíte?