Keď je potrebné variť mlieko, mnohé ženy v domácnosti sa obávajú: príliš často počas procesu tepelnej úpravy ‚uteká‘.
V takomto prípade sa musí varná nádoba umyť a celkový objem výrobku sa zmenší.
Odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Archipovová, sa však domnieva, že niektoré triky s týmto problémom pomôžu.
Z čoho pozostávajú
Neodchádzajte od sporáka
Celý proces varenia mlieka netrvá dlho, preto je lepšie sa od variča nevzdiaľovať.Ak budete výrobok neustále miešať, nebude môcť ‚uniknúť‘.
Čo môžete dať do hrnca?
Kuchári so skúsenosťami už dávno poznajú tento osvedčený trik: jednoducho musíte do hrnca vložiť určité predmety, ktoré zabránia ‚úniku‘ mlieka.
Môžete si napríklad vziať čistý malý tanier (tanierik), pričom predmet položíte ‚lícom‘ nadol.Môžete si vziať aj novú valcovú pokrievku: boky pokrievky položte na dno hrnca.
V obchodoch pre hostesky nájdete aj špeciálne príslušenstvo na varenie mlieka: v tomto prípade tekutina vždy zostane v hrnci.
Milá Julia, čo to hovoríte? Podľa Vás teda máme mať hrnce plné tanierikmi a valcovými pokrievkami pri varení mlieka? To je celkom neobvyklý postup, nemyslíte? Možno by sme mali skúsiť iné riešenia, aby sme sa vyhli používaniu toľkých vecí pri jednom jednoduchom úkone.