HomeReceptyMaškrtenie – Chutný jablkový zákusok z ovsených vločiek!

Maškrtenie – Chutný jablkový zákusok z ovsených vločiek!

Zdravé stravovanie sa stáva čoraz viac populárnym trendom.Mnoho ľudí sa snaží nájsť alternatívy ku klasickým sladkostiam, ktoré nezaťažia metabolizmus prázdnymi kalóriami a cukrami.Pokiaľ patríte k tým, ktorí túžia po sladkom, ale chcú sa vyhnúť klasickým dezertom, nezúfajte! Máme pre vás skvelý tip na vynikajúci a zdravší variant dokonale chrumkavej jablčnej torty.Tento recept sa pýši vysokým podielom ovsených vločiek, čo znamená vyšší obsah vlákniny a menšie množstvo tukov a cukru.Jablková torta zovesných vločiek tak môže byť vyváženým zdrojom energie aj chutné maškrtenie.A navyše, kombinácia ovseného cesta a sladkej jablčnej náplne tvorí dokonale harmonickú chuťovú kombináciu.

Už sa vám začínajú zbiehať sliny? Poďme si teda spoločne prichystať túto vynikajúcu jablkovú tortu zovesných vločiek!

Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchárka.

Pokiaľ hľadáte nejakú ďalšiu dobrotu, potom rozhodne vyskúšajte tento tvarohový dezert!

Výborný recept na jablkový dezert:

Čo budeme potrebovať:

  • 100 g ovsených vločiek.
  • 150 ml mlieka.
  • 1 ks jablká.
  • 1 vajce.
  • 60 ml olivového oleja.
  • 65 g hrozienok.
  • 1/2 ČL škorice.
  • štipka soli.
  • Ako postupovať:

    1) Začneme tým, že si zmiešame mlieko svločkami.Dôkladne premiešame a necháme 15 minút oddýchnuť.

    2) Následne pridáme nastrúhané jablko, vajcia a olej.Premiešame.

    3) Nakoniec pridáme hrozienka, škoricu a štipku soli.Opäť dôkladne premiešame.

    4) Cesto nanesieme do vymastenej formy.

    5) Pečieme pri 180 stupňoch zhruba 35 minút.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Skvelý recept na jablkový zákusek! Avšak čo mi nejde do hlavy je, prečo by sme sa mali vyhýbať klasickým dezertom? Vždy si môžeme upraviť ich receptúry a vylepšiť ich o zdravšie ingrediencie. V každom prípade, táto variácia s ovsenými vločkami vyzerá naozaj lahodne!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?