Uvariť dobré miešané vajíčka nie je také jednoduché, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať..
Veľmi často je riad príliš tenký, tvrdý a pripálený..
Existuje jedna častá chyba, ktorá zbavuje praženicu jemnosť, nadýchanosť a jasnú chuť.
Akú chybu teda robia mnohí amatérski kuchári pri príprave miešaných vajec?
Na túto otázku odpovedala Julia Arkhipova, odborníčka v kulinárskej oblasti online publikácie Belnovosti, kuchárka a pekárka štvrtej triedy.
Ako nesmažiť vajíčko
Rozbijete vždy vajíčko na horúcej panvici? Už to nerob!
V dôsledku prudkej zmeny teploty sa proteín okamžite „zachytí“ a prilepí sa na dno misky.
Konečným výsledkom nie sú nadýchané miešané vajíčka, ale nechutná tenká „palacinka“.
Ako variť miešané vajcia
Vajíčko treba rozbiť buď na studenú alebo teplú panvicu, ale nie na horúcu!
Ak je táto jednoduchá podmienka splnená, miešané vajíčka budú dokonalé.
Po prvé, jedlo sa uvarí rovnomerne.Zabrániť pripáleniu vajíčka bude veľmi jednoduché.
Po druhé, miešané vajíčka budú vzdušnejšie.Po tretie, jedlo sa neprilepí na panvicu.
V dôsledku toho sa zdanlivo jednoduché raňajky ukážu ako krásne vyzerajúce a veľmi chutné.
No tak, Júlia nám povedala, ako na to! Možno z toho vajíčka nebudú chutiť ako od šéfkuchára, ale aspoň nebudú ako gumové tapety. Keď to čítam, radšej sa budem držať zásad a panvicu nezapálim, výsledok si už radšej predstavím len v chutnej verzii.