HomeReceptyLosos v jemnej paradajkovej omáčke so špenátom, syrom a cestovinami penne

Losos v jemnej paradajkovej omáčke so špenátom, syrom a cestovinami penne

Pokiaľ hľadáte rýchle, zdravé a chutné jedlo, ktoré poteší celú rodinu, losos vjemnej paradajkovej omáčke so špenátom, syrom a cestovinami penne je tou správnou voľbou.Tento recept kombinuje šťavnaté kúsky lososa s bohatou a krémovou paradajkovou omáčkou, ktorú dopĺňa svieži špenát a syr.Spolu cestovinami penne vytvára dokonalú harmóniu chutí, ktorá vás zaručene nesklame.

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Losos paradajkovej omáčke so špenátom, smotanovým syrom a cestovinami penne

Čo budeme potrebovať:

Základ:

  • 1kg losos.
  • soľ – podľa chuti.
  • čierne mleté ​​korenie – podľa chuti.
  • Omáčka:

  • 1 cibuľa.
  • 2 strúčiky cesnaku.
  • 1 lyžička paradajkový pretlak.
  • šťava z1 citróna.
  • 300 g čerstvý špenát.
  • 400-500 ml kuracie vývar alebo podľa potreby.
  • soľ – podľa chuti.
  • sušený tymián – podľa chuti.
  • cukor – podľa chuti.
  • Ostatné:

  • olivový olej – na vyprážanie.
  • Príloha:

  • 250 g cestoviny penne + vriaca voda + soľ.
  • Ako budeme postupovať:

    1. Základ: Najprv lososa nakrájajte na väčšie kúsky, ktoré posypte soľou a čiernym mletým čiernym korením.Potom preložte do misy, prikryte obrúskom a nechajte 10 minút marinovať.

    2.Po 10 minútach do panvice sjemne rozohriatym olivovým olejom vložte okorenené kúsky lososa, ktoré smažte na miernom ohni zakaždej strany dozlatista.Po vyprážaní ich preložte do misy a nechajte chvíľu bokom.

    3. Omáčka: Do rovnakej panvice zohriatym olejom vsypte nakrájanú cibuľu a smažte na miernom ohni dozlatista.Ďalej do panvice primiešajte paradajkový pretlak, prilejte scedenú citrónovou šťavou z 1 citróna a vmiešajte čerstvý špenát – premiešajte a ďalej smažte.

    4.Následne do panvice prilejte kuracie vývar a pridajte smotanový syr – premiešajte.Dochuťte soľou a sušeným tymiánom, potom do omáčky položte vyprážané kúsky lososa a podľa chuti ešte dochuťte cukrom – spoločne ešte chvíľu smažte na miernom ohni.

    5. Príloha: Do vriacej osolenej vody vsypte cestoviny penne, ktoré varte na miernom ohni podľa návodu na obale, ale najlepšie sú ald dente.Po uvarení ich sceďte a preložte do misy.

    6.Lososa vjemnej paradajkovej omáčke so špenátom, smotanovým syrom podávajte cestovinami penne al dente, ale hlavne sláskou a veľkou chuťou.

    Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

    Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

    Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

    Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

    Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

    Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

    Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

    Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento...

    Nedávné komentáře