Pokiaľ hľadáte rýchle, zdravé a chutné jedlo, ktoré poteší celú rodinu, losos vjemnej paradajkovej omáčke so špenátom, syrom a cestovinami penne je tou správnou voľbou.Tento recept kombinuje šťavnaté kúsky lososa s bohatou a krémovou paradajkovou omáčkou, ktorú dopĺňa svieži špenát a syr.Spolu cestovinami penne vytvára dokonalú harmóniu chutí, ktorá vás zaručene nesklame.
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.
Losos paradajkovej omáčke so špenátom, smotanovým syrom a cestovinami penne
Čo budeme potrebovať:
Základ:
Omáčka:
Ostatné:
Príloha:
Ako budeme postupovať:
1. Základ: Najprv lososa nakrájajte na väčšie kúsky, ktoré posypte soľou a čiernym mletým čiernym korením.Potom preložte do misy, prikryte obrúskom a nechajte 10 minút marinovať.
2.Po 10 minútach do panvice sjemne rozohriatym olivovým olejom vložte okorenené kúsky lososa, ktoré smažte na miernom ohni zakaždej strany dozlatista.Po vyprážaní ich preložte do misy a nechajte chvíľu bokom.
3. Omáčka: Do rovnakej panvice zohriatym olejom vsypte nakrájanú cibuľu a smažte na miernom ohni dozlatista.Ďalej do panvice primiešajte paradajkový pretlak, prilejte scedenú citrónovou šťavou z 1 citróna a vmiešajte čerstvý špenát – premiešajte a ďalej smažte.
4.Následne do panvice prilejte kuracie vývar a pridajte smotanový syr – premiešajte.Dochuťte soľou a sušeným tymiánom, potom do omáčky položte vyprážané kúsky lososa a podľa chuti ešte dochuťte cukrom – spoločne ešte chvíľu smažte na miernom ohni.
5. Príloha: Do vriacej osolenej vody vsypte cestoviny penne, ktoré varte na miernom ohni podľa návodu na obale, ale najlepšie sú ald dente.Po uvarení ich sceďte a preložte do misy.
6.Lososa vjemnej paradajkovej omáčke so špenátom, smotanovým syrom podávajte cestovinami penne al dente, ale hlavne sláskou a veľkou chuťou.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.
Návrh na recept znie lákavo, ale osobne by som nahradila penne iným druhom cestovín pre ešte zaujímavejšiu chuťovú skúsenosť. Je možné použiť napríklad tagliatelle alebo farfalle?