Domáce pečené zemiaky sú vynikajúcou slanou pochúťkou, ktorú si môžete pripraviť priamo vo svojej kuchyni.Sú chrumkavé, lahodné, ľahko slané a sú ideálne pre chvíle, keď máte chuť na niečo slané.Príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to! Môžete si k nim tiež vybrať svoj obľúbený dresing, ktorý máte radi.
Jednoduchý a chutný recept na pečené zemiaky
Čo budeme potrebovať:
Ingrediencia:.
Na zdobenie a posypanie:
Ako budeme postupovať:
1.Očistené zemiaky nakrájajte na prúžky, dajte ich do misy a zalejte vodou, potom opláchnite, potom osušte papierovými utierkami a preložte do inej misy.
2.Následne dochuťte červenou sladkou paprikou, suchým cesnakom, zemiakovým korením a soľou – premiešajte a ešte pokvapkajte olivovým olejom – znovu premiešajte.
3.Nakoniec ich rozprestrite na plech vyložený pergamenom a pečte v predhriatej rúre 25-30 minút pri teplote 200-220 °C.
4.Po upečení ich preložte na tanier, ozdobte-posypte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte ich sláskou a veľkou chuťou.Môžete si k nim tiež vybrať svoj obľúbený dresing, ktorý máte radi.
Priatelia prajeme Vám dobrú chuť!
Ako variant návrhu, skúste pridať k tomuto receptu ešte trochu čerstvého rozmarínu a čerstvého mletého čierneho korenia. Tieto ingrediencie dodajú zemiakom ešte intenzívnejšiu chuť a vôňu, čo môže byť príjemným zážitkom pre vaše chuťové poháriky. Ďakujeme za recept!