Nie je vôbec ťažké uvariť ryžu tak, aby bola nielen chutná, ale aj drobivá..
Hlavná vec je zachovať proporcie.O tajomstvách prípravy nadýchanej ryže hovorí kuchárka online publikácie Belnovosti, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, Julia Arkhipova.
Ako uvariť nadýchanú ryžu
Aby bola ryža drobivá, musíte si vziať 150 mililitrov vody na 100 gramov obilnín.
Ryžu nasypeme do hrnca s hrubým dnom, pridáme vodu, soľ a pridáme trochu zeleniny alebo masla.
Priveďte do varu na strednom ohni, znížte teplotu na minimum, premiešajte, prikryte panvicu pokrievkou a varte ďalších 12 minút.
Potom vypnite oheň, prikryte hrniec hrubou utierkou, nechajte desať minút pôsobiť a nakoniec premiešajte vareškou.
Predtým odborník povedal, ako uvariť nadýchanú omeletu.
Naozaj si myslíte, že dodržiavanie presných proporcií v prípade ryže vždy zaručí drobivý výsledok? Možno by bolo zaujímavé skúsiť aj rôzne techniky alebo ingrediencie, aby sa vytvorila ešte jemnejšia a chutnejšia ryža.