Sezóna cukiet pokračuje, zemiaky sa postupne dvíhajú.
Najvhodnejšia príležitosť na prípravu chutného zemiakového a cuketového nákypu so syrom a smotanou.Recept sa stane obľúbeným letným jedlom, rovnako ako cuketové placky.
Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka, pekárka štvrtého stupňa, nám prezradila, ako variť.
Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli, aby sa vám podarilo pripraviť jedlo, ktoré by bolo vhodné, aby ste ho pripravili:
Ako variť
1.Zemiaky a cuketu ošúpeme a nakrájame na kolieska, nastrúhame syr a pretlačíme cesnak.
2.Zmiešajte smotanu, cesnak, korenie a časť strúhaného syra.
3.Formu na pečenie vymažte rastlinným olejom, poukladajte do nej zeleninu a zalejte ju smotanovým dresingom.
4.Pečieme vo vyhriatej rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia 35-40 minút a niekoľko minút pred dopečením posypeme zvyškom strúhaného syra.Dobrú chuť!