HomeReceptyLahodný zázvorový kari pokrm s ryžou vyrobený z červenej šošovice, kokosového mlieka...

Lahodný zázvorový kari pokrm s ryžou vyrobený z červenej šošovice, kokosového mlieka a limetky.

Ak hľadáte zdravé a chutné jedlo, ktoré vás zahreje a dodá vám energiu, zázvorová kari pochúťka z červenej šošovice, kokosového mlieka a limetky je tou správnou voľbou.Toto exotické jedlo je plné výživných zložiek a vďaka zázvoru a kari koreniu získava pikantnú, ale jemnú chuť.Ideálna voľba pre milovníkov exotickej kuchyne a zdravého jedla.

Navštívte aj našu skupinu Inšpirácie slaných receptov na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.

Zázvorové kari z červenej šošovice, kokosového mlieka a limetky podávané so syrom

Čo budeme potrebovať:

  • 1 stredne veľkú cibuľu.
  • 2 strúčiky cesnaku.
  • 1 čajová lyžička zázvorovej pasty.
  • 1 čajová lyžička kari pasty.
  • 250 g umytej červenej šošovice (1 šálka).
  • 1 plechovka kokosového mlieka.
  • 1 kocka domáceho zeleninového vývaru + 400 ml vody.
  • 1 červená sladká paprika.
  • 2 čajové lyžičky soli.
  • čierne mleté korenie – podľa chuti.
  • limetková šťava z 1/2 limetky.
  • Ostatné:

  • Olivový olej – na vyprážanie.
  • Príloha:

  • 1/2 vrecka ryže + vriaca voda + soľ.
  • Na zdobenie a posypanie:

  • Čerstvý koriander.
  • Ako pokračujeme:

    1.Do panvice s rozohriatym olivovým olejom pridáme nakrájanú cibuľu a na miernom ohni ju opečieme, kým nie je priehľadná.Potom do panvice pridajte rozdrvený cesnak, zázvorovú pastu a kari pastu – dobre premiešajte.

    2.Potom do panvice pridajte umytú červenú šošovicu a zalejte ju kokosovým mliekom – dobre premiešajte.Potom do panvice pridajte kocku zeleninového bujónu a zalejte vodou – dobre premiešajte a varte 20 minút na miernom ohni, kým červená šošovica nezmäkne.

    3. Príloha: Prepláchnutú ryžu vložte do hrnca, zalejte vodou a osoľte – varte na miernom ohni podľa pokynov na obale, najlepšie však al dente.

    4.Asi 10 minút pred koncom varenia vmiešajte do panvice nakrájanú sladkú červenú papriku.Dochuťte soľou, mletým čiernym korením a limetkovou šťavou – dôkladne premiešajte a varte ešte niekoľko minút.

    5.Nakoniec pokrm ozdobte posýpkou nasekaného čerstvého koriandra a podávajte so slávou, veľkou chuťou a nadšením.

    Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře