HomeReceptyLahodné zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou

Lahodné zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou

Ak hľadáte recept na pokrm, ktorý je nielen chutný, ale aj výdatný, lahodné zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou sú tou pravou voľbou.Navyše je jeho príprava jednoduchá a výsledok rozhodne stojí za to.Poďme si tento lahodný pokrm pripraviť spolu!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.

Zapečené zemiakové plátky so šunkou a syrovou smotanou

Čo budeme potrebovať:

  • Zemiaky 1kg.
  • Šunka 200 g.
  • Plátkový syr 200 g.
  • Strúhaný syr 200 g.
  • Tekutá smotana 200 ml.
  • Vajcia 2 ks.
  • Soľ a mleté ​​korenie.
  • Olej na vyprážanie 200 ml.
  • Ako budeme postupovať:

    1.Umyte a olúpte 1kg zemiakov.

    2.Zemiaky nakrájajte na tenké plátky s hrúbkou približne 0,5 cm.

    3.Vymažte plátky zemiakov niekoľko minút zobú strán, kým nechytia zlatistú kôrku.

    4.Osmažené zemiaky nechajte odkvapkať na kuchynských obrúskoch.

    5.Do žiaruvzdornej misky (20 x 25 cm) položte rovnomernú vrstvu osmažených plátkov zemiakov.

    6.Na ne rovnomerne položte 100 g plátkového syra.

    7.Na syr položte 100 g šunky nakrájanej na plátky.

    8.Postup zopakujte ďalšou vrstvou zemiakov, šunky a syra.

    9.Poslednou vrstvou budú zemiakové plátky.

    10.V miske zmiešajte 2 vajcia, 200 g strúhaného syra, 200 g smotany, soľ a mleté ​​korenie.

    11.Lyžicou alebo metličkou dobre premiešajte.

    12.Zmes rovnomerne nalejte na zemiaky v pekáči.

    13.Povrch uhlaďte lyžicou.

    14.Pečte v rúre 30 minút pri 170 stupňoch Celzia.

    15.Nakrájajte a podávajte teplé.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov

    VIDEO RECEPT:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře