Tento recept na rolky z lístkového cesta je ako stvorený na rýchle a chutné občerstvenie, ktoré si ľahko prispôsobíte podľa svojej chuti.Plnka s tatarákom, &scaron unka, syrom, paradajkami a ľadovým šalátom dodáva rolkám sviežu a jemnú chuť.Ideálne na rodinnú večeru alebo rýchlu večeru.
Ingrediencie
1 balíček lístkového cesta.
Tatarák podľa chuti.
Ľadový šalát (jemne nakrájaný).
Kriške šunke.
kúsky syra.
Paradajka (nakrájaná na tenké plátky).
1 vajce na obaľovanie.
Postup
1) Príprava cesta: Lístkové cesto rozvaľkáme a prekrojíme na polovicu.Potom každú polovicu nakrájajte na trojuholníky.
2) Formovanie valčekov: Trojuholníky rolujte od dlhého okraja smerom k povrazu a vytvorte malé valčeky.
3) Pečenie: Roládky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C.Pečieme dozlatista, trvá to asi 15-20 minút.
4) Pripravíme plnku: Medzitým si pripravíme plnku.Na plnenie závitkov si pripravíme ľadový šalát, šampiňóny, syr a paradajky.
5) Plnenie závitkov: Po upečení necháme závitky vychladnúť.Potom ich rozrežte a pridajte tatarák, ľadový šalát, krišunka, syr a dovnútra paradajky.
6) Podávanie: Hotové rolky môžete ihneď podávať.Sú ideálne na rýchle občerstvenie alebo ľahké občerstvenie pre rodinné stretnutia.
Záver
Tieto rolky z lístkového cesta sú skvelým nápadom na každodenné maškrtenie alebo rýchle občerstvenie.Ich príprava je jednoduchá, plnku si upravíte podľa chuti, výborné sú studené aj čerstvé.Vyskúšajte to a rozveseľte svoju rodinu!.
Považujem recept na lahodné rolky z lístkového cesta za veľmi jednoduchý a praktický tip pre rýchle občerstvenie. Avšak, osobne si myslím, že kombinácia tataráku, šunky, syra a ľadového šalátu do roliek môže byť príliš mastná. Možno by bolo dobré zvážiť pridanie čerstvej zeleniny alebo iného lahodného prílohu pre vyváženie chuti. Čo si myslíte vy?