Tieto lahodné orechové rožky sú dokonalou delikatesou ku káve. Mäkké cesto s kyslou smotanou a bohatou orechovou náplňou tvoria lahodnú kombináciu, ktorú si oblíbíte. Sú ideálne nielen na všedné dni, ale aj ako dezert na významné príležitosti.
Navštívte aj našu skupinu Sladké inšpirácie na recepty na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy.
Orechové rolky
Čo budeme potrebovať:
Na cesto:.
Na orechovú plnku:.
Ako pokračujeme:
1) Príprava cesta. Rozdeľte ho na dve časti alebo pracujte s jednou časťou. Cesto rozvaľkajte na papieri na pečenie.
2) Príprava orechovej náplne. Nechajte ho trochu povariť, aby plnka zhustla. Nechajte vychladnúť.
3) Zostavenie rolády.
4) Spevnenie.
5) Pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C približne 20 minút.
Táto roláda s orechovou plnkou je ideálnym doplnkom k poludňajšej káve alebo ako elegantný dezert pre návštevu. Cesto je vláčne a bohatá orechová náplň dodáva dezertu luxusnú chuť. Vychutnajte si tento jednoduchý, ale chutný recept!
Dobrú chuť!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite nám o ňom povedať v našej facebookovej skupine Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov.
Tip-top orechové rožky s kyslou smotanou, no namiesto kávy to skôr bude treba umývačka na riad, zdá sa! Ale kto by sa nejedol!