HomeReceptyĽahká broskyňová štóla z filo cesta plnená jogurtovým krémom

Ľahká broskyňová štóla z filo cesta plnená jogurtovým krémom

Táto ľahká broskyňová bublanina z filo cesta plnená jogurtovým krémom je dokonalou kombináciou čerstvého ovocia, nadýchaného krému a chrumkavého cesta.Každá vrstva tenkého filo cesta, zľahka potretá olejom a posypaná citrónovou kôrou, vytvára chrumkavú štruktúru, ktorá sa nádherne spája s broskyňami a krémovou jogurtovou a smotanovou náplňou.Poďme na recept!

Navštívte aj našu skupinu Sladké inšpirácie na recepty na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy.

Bublanina z broskyňového filo cesta plnená jogurtovým krémom

Čo budeme potrebovať:

  • 12 tenkých plátov cesta filo.
  • 700 g kompótových broskýň.
  • 8 vajec.
  • 400 g kyslej smotany.
  • 400 g gréckeho jogurtu.
  • 150 g hladkej múky.
  • 200 g cukru.
  • 150 ml oleja na potretie cesta.
  • Nastrúhaná citrónová kôra.
  • 50 g cukru na posypanie plátov cesta.
  • 1 čajová lyžička vanilkovej esencie.
  • Štipka soli.
  • Ako pokračujeme:

    1.Broskyne nakrájame na malé kúsky a odložíme bokom.

    2.Oddeľte bielka od žĺtkov.Bielka vložte do misky a pridajte štipku soli.Šľahajte, kým sa nezačnú tvoriť tuhé špičky, potom pridajte 100 g cukru.Šľahajte, kým sa cukor nerozpustí a nevznikne hladký, lesklý sneh.

    3.V inej miske vymiešajte žĺtky so 100 g cukru a vanilkovou esenciou, kým zmes nezačne blednúť.

    4.Pridáme múku a metličkou miešame, kým sa všetko dobre nespojí.

    5.Pridajte kyslú smotanu a grécky jogurt a opäť miešajte, kým zmes nebude hladká.

    6.Potom pomocou stierky postupne vmiešame vyšľahané bielky, a to jemnými pohybmi zdola nahor.

    7.Keď získate homogénne zloženie, je hotovo.

    8.Plech na pečenie (36×25 cm) vyložíme papierom na pečenie.Umiestnite prvý plát cesta filo.

    9.Filo cesto potrieme olejom.

    10.Posypeme cukrom a citrónovou kôrou.Opakujte s ďalšími dvoma plátmi cesta.

    11.Po treťom pláte nalejte na cesto časť smotanovej zmesi a pridajte časť broskýň.

    12.Postup opakujte, kým nespotrebujete všetkých 12 plátkov cesta.Na poslednú vrstvu cesta nalejte zvyšnú krémovú zmes.

    13.Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C (bez ventilácie) približne 60 minút, kým koláč nie je krásne zlatistý.

    14.Po upečení nechajte koláč vychladnúť, najlepšie cez noc, a potom ho nakrájajte na veľké kusy.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite nám o ňom povedať v našej skupine Prima kuchárka na Facebooku a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?