Tento recept na kuracie stehná na víne s bylinkovou ryžou a zeleninou je vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí si chcú pripraviť chutné, výživné a sýte jedlo. Kuracie stehná sú šťavnaté vďaka vareniu na víne, ktoré pridáva mäsu bohatú chuť, zatiaľ čo ryža so zeleninou a čerstvými bylinkami dodáva pokrmu sviežu vôňu a jemnú textúru. Toto jedlo je ako stvorené na rodinné večere alebo slávnostné príležitosti, keď chcete podávať niečo jednoduché, ale mimoriadne chutné.
Nezabudnite navštíviť našu skupinu na Facebooku, Inšpirácia slanými receptami, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.
Kuracie stehná na víne s bylinkovou ryžou a zeleninou
Čo budeme potrebovať:
Prísady na kuracie mäso:
Ako postupovať:
1. V hrnci rozohrejte 2 polievkové lyžice oleja a osmažte na ňom nakrájanú cibuľu. Pridajte štipku soli a premiešajte.
2. Keď cibuľa zmäkne, pridajte nakrájanú papriku a mrkvu.
3. Prikryte pokrievkou a varte na miernom ohni 3-4 minúty.
4. Pridajte na plátky nakrájané huby a varte ďalších 7-8 minút pod pokrievkou.
5. Pridáme prepláchnutú ryžu, premiešame a dochutíme soľou, korením, paprikou a tymianom.
6. Zalejte 1 litrom horúceho kuracieho vývaru, premiešajte a varte pod pokrievkou 20-25 minút.
7. Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať, premiešajte a nechajte variť pod pokrievkou 15 minút.
8. Kuracie stehná poprepichujeme vidličkou, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom.
9. Stehná dobre potrite, aby sa obalilo korením.
10. Na panvici rozohrejte olej a stehná smažte 20 minút zo všetkých strán dozlatista.
11. Pridajte biele víno a 200 ml vody, prikryte pokrievkou a varte 30 minút (15 minút z každej strany).
12. Odstráňte pokrievku, vypnite ohrev a kurča podávajte s kožou.
Hotovo!
Dobrú chuť! Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite o ňom napísať do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov.
VIDEO NÁVOD:
‚