HomeReceptyKuracie srdcia a žalúdky na víne s pečenou zeleninou a čerstvou petržlenovou...

Kuracie srdcia a žalúdky na víne s pečenou zeleninou a čerstvou petržlenovou nátierkou

Tento recept na kuracie srdcia a žalúdky na víne s pečenou zeleninou je skvelou voľbou pre každého, kto miluje jedlá plné chuti a vône.Krehké kuracie mäso, dlho dusené na víne so stymianom a bobkovým listom, získa bohatú a aromatickú chuť.Pečená zelenina ako paprika, cibuľa a cesnak jej dodajú nielen farbu, ale aj štruktúru a sladkosť.Poďme na to!

Navštívte aj našu skupinu Inšpirácie slaných receptov na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.

Kuracie srdiečka a žalúdky so zeleninou pečenou na víne a čerstvou petržlenovou vňaťou

Čo budeme potrebovať:

  • 1,5 kg kuracích sŕdc a žalúdkov.
  • 500 ml bieleho vína.
  • 100 ml rastlinného oleja.
  • 1 čajová lyžička tymiánu.
  • 1/2 čajovej lyžičky korenia.
  • 1 čajová lyžička soli.
  • 3 bobkové listy.
  • 1/2 červenej papriky.
  • 1/2 žltej papriky.
  • 400 g malej cibule.
  • 1 palička cesnaku.
  • Zväzok čerstvej petržlenovej vňate.
  • Ako pokračujeme:

    1.Očistite a umyte 1,5 kg kuracích sŕdc a žalúdkov, nechajte ich odkvapkať.

    2.V panvici typu wok rozohrej 50 ml oleja a pridaj kuracie srdiečka a žalúdky.Smažte na strednom ohni bez pokrievky 10-15 minút, kým sa šťava neodparí.Často miešajte.

    3.Pridajte 500 ml bieleho vína a niekoľko minút varte na vysokom ohni, aby sa alkohol odparil.

    4.Pridáme tymián, soľ, korenie a bobkový list.Zalejeme 200 ml horúcej vody a prikryjeme pokrievkou.Varte na miernom ohni 60 minút za občasného miešania.

    5.Na ďalšej panvici rozohrejeme 50 ml oleja a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, červenú a žltú papriku.Osolíme a na strednom až silnom ohni smažíme, kým zelenina nezhnedne.

    6.Pripravené kuracie srdiečka a žalúdky pridajte k zeleru a varte ďalších 5 minút.

    7.Vypnite oheň.

    8.Nakoniec pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, premiešame a necháme niekoľko minút odpočívať pod pokrievkou.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite nám o ňom povedať v našej skupine Prima kuchárka na Facebooku a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Tento recept na kuracie srdcia a žalúdky ma trochu zmiasol. Myslíte si, že by som mohla použiť inú zeleninu namiesto papriky a cibule? Možno brokolicu alebo mrkvu by to osviežilo. Ale celkovo znie lákavo!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?