HomeJedloKto by nemal jesť kebab: rada od gastroenterológa

Kto by nemal jesť kebab: rada od gastroenterológa

Šašlik sa považuje za prvé jedlo počas rekreácie alebo letných prázdnin v krajine.Každý vie, že to nie je najzdravšie jedlo.

Bolo by správne povedať, že mäso varené na uhlí nie je bez prospešných vlastností, ale má aj dostatok kontraindikácií..

Ražniči nie je diétne jedlo, pretože ide o vyprážané a mastné jedlo.Pre tých, ktorí chcú dodržiavať zásady zdravej výživy, nemusí byť grilovanie tou najlepšou voľbou,“ povedal pre UfaTime.ru gastroenterológ Ilnaz Gataullina.

O výhodách šišského kebabu možno diskutovať iba pri správnej príprave a miernej konzumácii.

Výhody grilovania

1.Je zdrojom živočíšnych bielkovín a aminokyselín, bez ktorých nie je možná stavba buniek a fungovanie organizmu.

2.Obsahuje vitamíny rozpustné v tukoch A, E, D, skupiny B a železo.

3.Spôsob varenia na drevenom uhlí spôsobí, že mäso stratí veľa tuku a stane sa menej kalorickým ako pri pečení v rúre.

Škody pri grilovaní

1.Hlavným problémom je tuk, ktorý, keď sa dostane na uhlie, vytvára látky, ktoré majú karcinogénne vlastnosti (benzopyrény).Keď sa odparia, skončia v mäse.

2.Ďalším nebezpečným bodom je mäsová kôrka, v ktorej sú koncentrované karcinogény benzopyrén a heterocyklické aromatické amíny.

3.Zdravotné riziko predstavuje aj zle uvarené mäso, ktoré môže spôsobiť, že v ňom zostanú baktérie.

Kto by nemal jesť grilovačku?

Po prvé, každý, kto dlho nejedol mäso, by nemal jesť kebab.

Po druhé, jedlo je kontraindikované pre dnu, vysoký cholesterol, akútne a chronické ochorenia tráviaceho systému a kardiovaskulárne ochorenia.

Preto, ak máte choroby tráviaceho systému alebo problémy s cholesterolom, je lepšie variť kebab z rýb alebo hydiny.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře