HomeJedloKto by nemal jesť kebab: rada od gastroenterológa

Kto by nemal jesť kebab: rada od gastroenterológa

Šašlik sa považuje za prvé jedlo počas rekreácie alebo letných prázdnin v krajine.Každý vie, že to nie je najzdravšie jedlo.

Bolo by správne povedať, že mäso varené na uhlí nie je bez prospešných vlastností, ale má aj dostatok kontraindikácií..

Ražniči nie je diétne jedlo, pretože ide o vyprážané a mastné jedlo.Pre tých, ktorí chcú dodržiavať zásady zdravej výživy, nemusí byť grilovanie tou najlepšou voľbou,“ povedal pre UfaTime.ru gastroenterológ Ilnaz Gataullina.

O výhodách šišského kebabu možno diskutovať iba pri správnej príprave a miernej konzumácii.

Výhody grilovania

1.Je zdrojom živočíšnych bielkovín a aminokyselín, bez ktorých nie je možná stavba buniek a fungovanie organizmu.

2.Obsahuje vitamíny rozpustné v tukoch A, E, D, skupiny B a železo.

3.Spôsob varenia na drevenom uhlí spôsobí, že mäso stratí veľa tuku a stane sa menej kalorickým ako pri pečení v rúre.

Škody pri grilovaní

1.Hlavným problémom je tuk, ktorý, keď sa dostane na uhlie, vytvára látky, ktoré majú karcinogénne vlastnosti (benzopyrény).Keď sa odparia, skončia v mäse.

2.Ďalším nebezpečným bodom je mäsová kôrka, v ktorej sú koncentrované karcinogény benzopyrén a heterocyklické aromatické amíny.

3.Zdravotné riziko predstavuje aj zle uvarené mäso, ktoré môže spôsobiť, že v ňom zostanú baktérie.

Kto by nemal jesť grilovačku?

Po prvé, každý, kto dlho nejedol mäso, by nemal jesť kebab.

Po druhé, jedlo je kontraindikované pre dnu, vysoký cholesterol, akútne a chronické ochorenia tráviaceho systému a kardiovaskulárne ochorenia.

Preto, ak máte choroby tráviaceho systému alebo problémy s cholesterolom, je lepšie variť kebab z rýb alebo hydiny.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

1 COMMENT

  1. S úctou nesúhlasím s niektorými bodmi vyjadrenia. Pripustiť, že grilovanie mäsa môže mať prospešné aspekty, avšak je dôležité pripraviť ho vhodne a konzumovať s mierou. Myslíte, že by bolo užitočné poskytnúť tipy na zdravé spôsoby prípravy grilovanej stravy, aby sa minimalizovali možné riziká pre zdravie?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?