HomeReceptyKlasické špagety s hovädzím mäsom a slaninou

Klasické špagety s hovädzím mäsom a slaninou

Ak hľadáte autentické talianske jedlo, ktoré v sebe spája bohatú chuť a sýte prísady, naše Tradičné špagety Bolognese s hovädzím mäsom a slaninou sú presne to, čo hľadáte.Tento recept vás krok za krokom prevedie prípravou klasickej bolonskej omáčky.Poďme si túto neodolateľnú taliansku pochúťku pripraviť spoločne!

Navštívte aj našu skupinu Inšpirácie slaných receptov na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.

Špagety Bolognese s hovädzím mäsom a slaninou

Čo budeme potrebovať:

  • Špagety 400 g.
  • Mleté hovädzie mäso 400 g.
  • Bravčový bok (slanina) 200 g.
  • Konzervované paradajky (v slanom náleve) 400 g.
  • Hovädzí vývar alebo voda 500 ml.
  • Cesnak 3 strúčiky.
  • Cibuľa 1 ks.
  • Mrkva 1 ks.
  • Biele víno 150 ml.
  • Soľ a korenie.
  • Sladká paprika.
  • Sušený tymián.
  • Ako pokračujeme:

    1.Nakrájajte 200 g bravčového boku (slaniny) na malé a veľmi tenké kúsky.

    2.Pridajte trochu slnečnicového oleja a bravčové mäso opekajte 2-3 minúty dozlatista.

    3.Pridáme 3 rozdrvené strúčiky cesnaku.

    4.Smažte 3-4 minúty.

    5.Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a restujte ďalších 5 minút.

    6.Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu.

    7.Restujte ešte 3-4 minúty.

    8.Pridajte 400 g mletého hovädzieho mäsa.

    9.Za stáleho miešania varte 15 minút, kým sa mäso nerozpadne na malé kúsky.

    10.Prilejte 150 ml bieleho vína a miešajte 2-3 minúty, kým sa alkohol neodparí.

    11.Pridajte 400 g paradajok v slanom náleve a 500 ml hovädzieho vývaru alebo vody.

    12.Podľa chuti dochuť soľou, korením, tymianom a paprikou.

    13.Prikryté nechajte variť na miernom ohni 2 hodiny.

    14.Občas premiešajte.Ak sa všetka omáčka odparí, pridajte horúcu vodu alebo horúci hovädzí vývar.

    15.Na konci by mala byť omáčka veľmi dobre zredukovaná (nie suchá) a bez hrudiek.

    16.Uvarte 400 g špagiet podľa pokynov na obale.

    17.Po uvarení pridajte scedené špagety do bolonskej omáčky.

    18.Premiešajte, aby sa dobre spojili.

    19.Teplé bolonské špagety podávajte s nastrúhaným parmezánom na povrchu.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite nám o ňom povedať v našej skupine Prima kuchárka na Facebooku a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov

    VIDEO RECEPT:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře