HomeRastlinyKedy kopať chren: závisí od toho jeho pálivosť.

Kedy kopať chren: závisí od toho jeho pálivosť.

Je známe, že kopanie chrenu je povolené počas celej sezóny.

Ak však chcete, aby chren mal čo najvýraznejšiu chuť a arómu, mali by ste sa do kopania pustiť skoro na jar alebo neskoro na jeseň.

Kedy na jar vykopať chren

Tí, ktorí sa rozhodli odložiť vykopávanie chrenu na jar, by mali počkať do apríla, keď sa v záhrade roztopí sneh a pôda sa zahreje.

Chren, ktorý je vykopaný na jar, sa považuje za najostrejší.

Kedy na jeseň vykopávať chren

Keď jeseň zakryje krajinu, v koreňovom systéme chrenu sa nahromadí značné množstvo cukrov. Z tohto dôvodu jeho chuť nie je taká štipľavá ako chuť chrenu vykopaného na začiatku sezóny.

Najlepší čas na vykopávanie chrenu je od konca októbra do konca novembra.

Hlavným referenčným bodom by však mala byť klíma regiónu, v ktorom sa chren pestuje, a predpoveď počasia – je dôležité to stihnúť pred príchodom snehu.

Optimálne riešenie: sledujte chren. Hneď ako si všimnete, že nadzemná časť rastliny začína žltnúť a sklapať sa k zemi, začnite so zberom.

Takto získate čo najšťavnatejší oddenok.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Či sa má zeleninová záhrada v septembri zavlažovať: ak áno, ako často a ako správne

Záhony v zeleninovej záhrade môžu byť v septembri stále obsadené kultúrnymi rastlinami. Niektoré z nich ponúkajú druhú úrodu zelených rastlín alebo reďkoviek, iné...

Lahodné rolky z lístkového cesta: úžasné pochutina, které si každý zamiluje

Tento recept na rolky z lístkového cesta je ideálny na rýchle a chutné občerstvenie, ktoré si môžete jednoducho prispôsobiť vlastným preferenciám. Náplň z tzatziki,...

Chutnejšie ako mäso: ako pripraviť cuketové rezne – domáci aj hostia budú z tohto jedla nadšení

Ukázalo sa, že chutné rezne môžete pripraviť aj bez mäsa. Cuketa môže byť základom pre chutné 'puky'. Hlavnou vecou je dodržiavať presný...

Rýchla nepečená sušienková torta so smotanovo-čokoládovým krémom a polevou.

Ak hľadáte rýchly a lahodný dezert, nepečená sušienková torta so smotanovo-čokoládovým krémom a polevou je skvelou voľbou. Tento dezert je jednoduchý na prípravu a...

Nedávné komentáře

LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?