HomeKapustaKapusta pripravená podľa tohto receptu bola obľúbená – dnes si ju už...

Kapusta pripravená podľa tohto receptu bola obľúbená – dnes si ju už pamätá málokto

Pokiaľ máte trochu kapusty a fazule, nemusíte sa báť hladu.Još ak sa nájde kúsok suchého mäsa, zo skromného obeda sa ľahko stane skutočná hostina.Kedysi sa varilo tak – z mála sa vyrábalo veľa.Žiaľ, mnohé z týchto dobrých receptov sú dnes zabudnuté alebo sú na pokraji zabudnutia, píše Slobodna Dalmacija.
Jedným z jedál, ktoré si dnes málokto pamätá, je takzvaná nútená zelenina.Za trochu odpudzujúcim názvom sa skrýva jednoduché, no chutné jedlo z kapusty a pomletej passaty.pamätáš si ho? Mnohí na ňom vyrástli, no pamätajú si ho len zriedka.Skutočná šteta, pretože môže slúžiť ako samostatné jedlo, ako hustá polievka alebo ako prívarok, ktorý sa zvyčajne podáva so zemiakovou kašou a často sa používal ako príloha k mäsovým jedlám.
Krása tohto jedla nie je len v jeho dostupnosti a jednoduchosti, ale aj v prispôsobiteľnosti receptúry chuti takmer každému.Ak chcete iné korenie, pokračujte.Či ju chcete uvariť ako polievku alebo ako hus, je len na vás, rovnako ako rozhodnutie, či do husacej omáčky pridať trochu otrúb rozmiešaných vo vode, keď bude takmer hotová.Vynútená túžba vás navyše nemusí nútiť k pôstu: kľudne si doň pridajte tuk, napokon, podľa mnohých receptov je tento prídavok nevyhnutný.
Nútené túžby
Ingrediencie:
500 ml pome passata.
1 hlávka kapusty (asi 1 kg hmotnosti).
1 cibuľa.
2 polievkové lyžice šecer.
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate.
1 polievková lyžica tuku.
1/2 lyžičky rasce.
soľ, korenie.
Príprava:
Kapustu nakrájame na pásiky, osolíme a necháme pár minút odležať.
Počas tejto doby na roztopenom tuku podusíme nakrájanú cibuľu, kým nezíska peknú farbu.Pridáme k nej kapustu a dusíme desať minút.
Potom pridajte pasírované paradajky, rascu, rascu, soľ a korenie a spolu povarte asi dvadsať minút, podľa chuti pridávajte vodu.
Keď je všetko uvarené, rozdelíme na taniere a posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Sophie
Sophie
Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nejoblíbenější

Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

Nedávné komentáře