HomeReceptyJemný pomarančový koláč z filo cesta s jogurtom a hrozienkami - namočený...

Jemný pomarančový koláč z filo cesta s jogurtom a hrozienkami – namočený v lahodnom sladkom sirupe.

Tento jemný koláč z pomarančového filo cesta s jogurtom a hrozienkami je skvelý dezert pre tých, ktorí milujú kombináciu sviežich citrusových chutí a ľahkého, nadýchaného cesta. Tenké vrstvy filo cesta dodávajú koláču chrumkavosť, zatiaľ čo krémová zmes gréckeho jogurtu a vajec vytvára vláčne vnútro. Pripravte si ho na rodinné stretnutia alebo ako sladkú pochúťku na popoludňajší čaj.

Navštívte aj našu skupinu Sladké inšpirácie na recepty na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy.

Jemný koláč z pomarančového filo cesta s jogurtovým a hrozienkovým sladkým sirupom

Čo budeme potrebovať:

  • 500 g tenkého cesta filo.
  • 600 g gréckeho jogurtu.
  • 7 vajec.
  • 200 g cukru.
  • 200 ml oleja.
  • Šťava z 1 pomaranča.
  • 15 g prášku do pečiva.
  • 200 g hrozienok.
  • Vanilková esencia.
  • Maslo na vymastenie formy.
  • Prísady na sirup:

  • 250 ml vody.
  • Šťava z 3 pomarančov.
  • 250 g cukru.
  • 1 tyčinka škorice.
  • Prísady na ozdobu:

  • 1 pomaranč.
  • Ako pokračujeme:

    1. Každý plát filo cesta zmačkajte a vložte do nádoby na pečenie. Nechajte ich cez noc vyschnúť.

    2. V miske vyšľahajte 7 vajec s 200 g cukru, kým sa cukor nerozpustí. Potom postupne pridajte 200 ml oleja.

    3. Pridajte grécky jogurt, vanilkovú esenciu, prášok do pečiva, šťavu z pomaranča a premiešajte.

    4. Vmiešajte hrozienka a postupne pridávajte sušené cesto filo natrhané na malé kúsky. Všetko dôkladne premiešajte.

    5. Vymažte 35×24 cm pekáč maslom a nalejte doň pripravenú zmes. Ozdobte plátkami pomaranča.

    6. Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C 50-55 minút.

    7. Medzitým pripravte sirup: v hrnci zmiešajte 250 ml vody, šťavu z 3 pomarančov, 250 g cukru a tyčinku škorice. Varte 6-8 minút.

    8. Po upečení koláč rozkrojte a polejte ho sirupom. Prikryte a nechajte niekoľko hodín namočené.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite nám o ňom povedať v našej skupine Prima kuchárka na Facebooku a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov.

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?