Ryža je univerzálne zrno, pretože na jej základe môžete pripraviť veľa jedál..
Jednou z najužitočnejších je kaša..
Môže sa pripraviť s rôznymi prísadami.Môžete napríklad vyskúšať recept s ovocím, aby ste telo nasýtili vitamínmi, hovorí kuchárka Julia Arkhipova z nášho magazínu.
Ako uvariť ryžovú kašu s jablkom?
Zoznam zložiek
– dve veľké lyžice ryže;
– pohár mlieka s priemerným obsahom tuku;
– veľká lyžica cukru a trochu soli;
– stredné jablko;
– kúsok masla.
Proces varenia
Najprv musíme umyť malé množstvo ryže, ktoré potrebujeme na prípravu jedla.Potom pridajte potrebné množstvo mlieka do nádoby na varenie.
Soľ a cukor je lepšie zaviesť hneď na začiatku.
Potom počkáme, kým zovrie a pridáme ryžu.Po opätovnom varení mlieka prikryte nádobu na varenie pokrievkou a znížte teplotu.
Umyte jablká, odstráňte semená a nakrájajte na kúsky.
Päť minút pred pripravenosťou pridajte jablká.Miska by sa mala podávať s maslom.
Seľanka Julia Arkhipova predstavila zaujímavý recept, avšak mám pochybnosti, či ryžová kaša s jablkom je vhodná vo svetle súčasných výživových trendov a zdravotného stravovania. Možno by bolo lepšie ponúknuť alternatívne zdravé ingrediencie namiesto cukru a masla, aby jedlo bolo ešte prospešnejšie pre naše telá. Čo si myslíte vy?