Dnešný recept na kuracie mäso v skvelej smotanovo-paradajkovej omáčke, sme si požičali v našej facebookovej skupine Prima kuchárka od našej čitateľky Jany Podrazilovej, týmto jej ďakujeme.V tejto skupine so snami môžete tiež podeliť o váš obľúbený recept.Stačí pridať peknú fotku aj singredienciami a postupom.My tento recept zaradíme do nášho receptového magazínu.Tiež sa môžete snami a ďalšími čitatelia tejto skupiny podeliť o to, čo máte dnes kobedu alebo aké pohostenie chystáte na narodeninovú oslavu.
Teraz ale už späť k dnešnému receptu.Príprava tejto mňamky je veľmi jednoduchá a časovo nenáročná.Hodí sa tak ako tip na rýchly obed či večeru.Už sa vám zbiehajú sliny? Poďme si teda spoločne prichystať toto výborné zapečené kuracie mäso so smotanou a paradajkami!
Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchárka.
Ak hľadáte nejakú ďalšiu dobrotu, potom rozhodne vyskúšajte tieto domáce nugetky!
Výborný recept na zapečené kuracie mäso:
Čo budeme potrebovať:
Ako postupovať:
1) Začneme jednoducho tým, že si kuracie mäso umyjeme a nakrájame na kúsky.Tie potom umiestnime do zapekacej misy.
2) V druhej mise si ušľaháme vajcia, pridáme smotanu a tiež korenie.Dôkladne premiešame a túto zmes nalejeme na kuracie mäso vzapekacej mise.
3) Pokvapkáme olivovým olejom a naukladáme nakrájané paradajky.
4) Pečieme pri 200 stupňoch zhruba 30 minút.Máme hotovo! Môžeme podávať napríklad s zemiakovou kašou.
Vážim si snahu zdieľať recepty, avšak zdôraznil by som potrebu viac detailov v popise samotného postupu varenia. Možno by bolo vhodné uviesť presné váhy jednotlivých ingrediencií a prípadné alternatívy pri použití rôznych druhov korenia. Takto by recept bol ešte prístupnejší pre začiatočníkov v kuchyni. Ďakujem za zdieľanie!