Neviete, čo uvariť na chutný obed, a nechcete tráviť príliš veľa času v kuchyni? Ponúkame vám recept krok za krokom na skvelé a jednoduché pečené zemiaky s kúskami sladkých zemiakov, cibuľou, paradajkami a syrom, podávané s čerstvým zeleninovým šalátom.Príprava vám zaberie len niekoľko minút a pripravíte si z neho chutný a sýty obed.Tak neváhajte a pustite sa do toho!
Zapekané zemiaky s kúskami sladkých zemiakov, cibuľou, paradajkami a syrom, podávané s čerstvým zeleninovým šalátom
Čo budeme potrebovať:
Zložky.
Zmes:
Ostatné:
Šalát:
Ako postupovať:
1.Vymastite pekáč, rozložte doň zemiakové kolieska, osoľte a okoreňte čiernym korením a nakrájajte kuracie prsia na kúsky.
2. Zmes: Začnite veľkou miskou, rozklepnite vajcia a pridajte kyslú smotanu, ochuťte soľou, koriandrom, provensálskou zmesou korenia, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a kurkumou – vyšľahajte a potom pridajte strúhaný syr mozzarella – premiešajte a pridajte nakrájané kúsky kuracieho mäsa – dobre premiešajte.
3.Potom pripravenú zmes nalejte na ochutené zemiaky v mise, poukladajte kolieska červenej cibule, kolieska paradajok a nakoniec posypte strúhaným parmezánom, čím viac syra, tým lepšie.
4.Pečieme v predhriatej rúre 40 minút pri teplote 200 °C.
5. Šalát: Do šalátovej misy vložíme na polovice rozkrojené cherry paradajky, na plátky nakrájané uhorky a červenú kapustu, pridáme konzervovanú kukuricu a hrášok.Ochutíme majonézou, soľou a čiernym korením – dobre premiešame a šalát je hotový!
6.Upečené zemiaky so zmesou sladkých zemiakov, cibule, paradajok a syra podávajte s pripraveným zeleninovým šalátom a hlavne slaným a skvelou chuťou.
Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!
Text je pekne písaný a jednoducho štruktúrovaný, avšak chýba mi viac detailov v popise postupu prípravy jedla. Mohli by ste pridať konkrétnejšie informácie o teplote, čase pečenia a doprajovania jednotlivých ingrediencií. Doplnenie týchto detailov by zjednodušilo proces prípravy pre menej skúsených kuchárov. Ďakujem za zdieľanie receptu!