Ukazuje sa, že recept na studenú polievku možno nájsť v rôznych verziách.Okrem cviklovej polievky, okroshky a obľúbených odrôd kholodniku si môžete pripraviť gazpacho.
Gazpacho je španielske jedlo.Pripravuje sa z rôznych prísad..
Odborníčka nášho časopisu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako pripraviť uhorkové gazpacho.
Budete potrebovať:
Ako variť
1.Uhorky a avokádo je potrebné umyť a odstrániť šupku, avokádo tiež potrebuje kôstku.
2.Listovú zeleninu umyte a rozmixujte na pyré spolu s uhorkami a avokádom v mixéri.
3.Do pyré pridáme citrónovú šťavu a korenie podľa chuti.
4.Pridajte rastlinný olej, prípadne nakrájané reďkovky, premiešajte, ochlaďte a podávajte.Dobrú chuť!
Je naozaj nezvyčajné kombinovať avokádo s uhorkami vo verzii gazpacha. Myslíte si, že tradičné recepty na túto studenú polievku už nie sú dostatočne osviežujúce?