Pripravte si fantastický dezert z iba štyroch ingrediencií, ktorý zaujme svojou jednoduchosťou a výbornou chuťou.Jahodové slimáky zlistového cesta sú rýchlou a efektívnou sladkosťou, ideálne pre nečakané návštevy alebo ako rýchly dezert kpoludňajšej káve.Tento recept vás krok za krokom prevedie prípravou tohto chutného dezertu.
Ingrediencie
Postup
1) Príprava jahôd: Jahody umyte, odstráňte stopky a nakrájajte ich na štvrtky.Papierovým obrúskom jemne odstráňte prebytočnú vodu z jahôd.
2) Príprava cesta: Vyvaľkajte lístkové cesto na pravidelný štvorec.Na cesto rovnomerne rozložte nakrájané jahody, starostlivo vedľa seba.
3) Skladanie rolády: Cesto opatrne zatočte do rolády.Koniec rolády potrite mliekom, aby lepšie držal.
4) Krátenie rolády: Jahodovú roládu nakrájajte na zhruba tri centimetre silnej slimáky.
5) Pečenie: Slimáky umiestnite na plech vyložený papierom na pečenie.Každý slimák zľahka potrite mliekom a posypte cukrom.Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C asi 25-30 minút, alebo kým slimáky nespenia a nezískajú zlatistú farbu.
Obľúbené pudingáče, ktoré skvele doplnia popoludňajšiu kávu
Záver
Tento recept na jahodové slimáky je skvelým príkladom, ako s minimálnym ingredienciou môžete vytvoriť lákavý a chutný dezert.Ideálne pre akúkoľvek príležitosť, tieto slimáky zaručene spríjemnia každé stretnutie pri stole.