Pripravte si fantastický dezert z iba štyroch ingrediencií, ktorý zaujme svojou jednoduchosťou a výbornou chuťou.Jahodové slimáky zlistového cesta sú rýchlou a efektívnou sladkosťou, ideálne pre nečakané návštevy alebo ako rýchly dezert kpoludňajšej káve.Tento recept vás krok za krokom prevedie prípravou tohto chutného dezertu.
Ingrediencie
Postup
1) Príprava jahôd: Jahody umyte, odstráňte stopky a nakrájajte ich na štvrtky.Papierovým obrúskom jemne odstráňte prebytočnú vodu z jahôd.
2) Príprava cesta: Vyvaľkajte lístkové cesto na pravidelný štvorec.Na cesto rovnomerne rozložte nakrájané jahody, starostlivo vedľa seba.
3) Skladanie rolády: Cesto opatrne zatočte do rolády.Koniec rolády potrite mliekom, aby lepšie držal.
4) Krátenie rolády: Jahodovú roládu nakrájajte na zhruba tri centimetre silnej slimáky.
5) Pečenie: Slimáky umiestnite na plech vyložený papierom na pečenie.Každý slimák zľahka potrite mliekom a posypte cukrom.Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C asi 25-30 minút, alebo kým slimáky nespenia a nezískajú zlatistú farbu.
Obľúbené pudingáče, ktoré skvele doplnia popoludňajšiu kávu
Záver
Tento recept na jahodové slimáky je skvelým príkladom, ako s minimálnym ingredienciou môžete vytvoriť lákavý a chutný dezert.Ideálne pre akúkoľvek príležitosť, tieto slimáky zaručene spríjemnia každé stretnutie pri stole.
Ahoj! Skvelý recept na jahodové slimáky, no ja osobne by som možno skúsila pridať do cesta ešte trošku vanilkového extraktu pre intenzívnejšiu chuť. Inak inšpiratívny článok!