Pokiaľ sa kVám blíži návšteva a vy neviete, čo rýchlo vymyslieť za dezert, je pre vás tento dnešný recept tým pravým.Ukážeme si, ako si pripraviť veľmi chutný jablkový koláč s kyslou smotanou.Zvládne to každý začínajúci pekár alebo pekárka.Určite si ho pripravte, bude vám veľmi chutiť!
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.
Jablkový koláč s kyslou smotanou
Čo budeme potrebovať:
Na cesto:
Zmes:
Na pokvapkanie:
Ako budeme postupovať:
1.Do oválnej misy dajte vajcia, cukor, trochu soli a vanilkovú arómu.Zmiešajte ručným mixérom.Potom pridajte rozpustené maslo, teplé mlieko, múku, prášok do pečiva a znova dobre premiešajte.
2.Pripravte si formu na pečenie s rozmermi 22-32 cm vymastenú olejom alebo maslom.Nalejte cesto do formy a pekne ho rozotrite.
3.Jablká rozkrojte na polovice a pekne ich naaranžujte do vejára, striedavo žltá a červená.
4.Do druhej oválnej misy dajte vajcia, kyslú smotanu, cukor, škoricu a dobre premiešajte.Vznikne zmes, ktorú zalejete jablká v mise.
5.Pečte v predhriatej rúre 40 minút pri 180 °C.
6.Po uplynutí doby skontrolujte, či je koláč upečený, a pokiaľ áno, vyberte ho rúry.
7.Podávajte ho sláskou a dobrým pocitom, ako dobre ste si počínali.
Dobrú chuť!
Zdieľajte tento fantastický recept s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! Môžete si tiež pozrieť 10+ recepty na jablkový koláč..
Poskytli by ste viac praktických rád a tipov ako zdobit jablkový koláč? Potrebujem vizuálne pomôcky alebo ďalšie príklady na lepšie pochopenie postupu.