HomeReceptyJablkový koláč s kyslou smotanou

Jablkový koláč s kyslou smotanou

Pokiaľ sa kVám blíži návšteva a vy neviete, čo rýchlo vymyslieť za dezert, je pre vás tento dnešný recept tým pravým.Ukážeme si, ako si pripraviť veľmi chutný jablkový koláč s kyslou smotanou.Zvládne to každý začínajúci pekár alebo pekárka.Určite si ho pripravte, bude vám veľmi chutiť!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Jablkový koláč s kyslou smotanou

Čo budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 4 vajcia.
  • 200 g cukru.
  • 5 g soli.
  • 5 ml vanilkovej arómy.
  • 60 ml rozpusteného masla.
  • 250 ml teplého mlieka.
  • 400 g hladkej múky.
  • 5 g prášku do pečiva.
  • olej alebo maslo – na vymazanie formy na pečenie.
  • Zmes:

  • 2 jablká (zelená, červená).
  • 3 vajcia.
  • 200 g kyslej smotany.
  • 20 g cukru.
  • 5 g škorice.
  • Na pokvapkanie:

  • med.
  • Ako budeme postupovať:

    1.Do oválnej misy dajte vajcia, cukor, trochu soli a vanilkovú arómu.Zmiešajte ručným mixérom.Potom pridajte rozpustené maslo, teplé mlieko, múku, prášok do pečiva a znova dobre premiešajte.

    2.Pripravte si formu na pečenie s rozmermi 22-32 cm vymastenú olejom alebo maslom.Nalejte cesto do formy a pekne ho rozotrite.

    3.Jablká rozkrojte na polovice a pekne ich naaranžujte do vejára, striedavo žltá a červená.

    4.Do druhej oválnej misy dajte vajcia, kyslú smotanu, cukor, škoricu a dobre premiešajte.Vznikne zmes, ktorú zalejete jablká v mise.

    5.Pečte v predhriatej rúre 40 minút pri 180 °C.

    6.Po uplynutí doby skontrolujte, či je koláč upečený, a pokiaľ áno, vyberte ho rúry.

    7.Podávajte ho sláskou a dobrým pocitom, ako dobre ste si počínali.

    Dobrú chuť!

    Zdieľajte tento fantastický recept s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! Môžete si tiež pozrieť 10+ recepty na jablkový koláč..

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Pripravte si tento skvelý vyprážaný karfiol v syrovom cestíčku!

    Ste fanúšikom zdravého jedla a radi miešate kombinácie chutí na nové spôsoby? Máme pre vás recept, ktorý spája zdravú a chutnú kuchyňu s rýchlou...

    Ako pripraviť zdravý nápoj z ohnivej: nie všetky ženy v domácnosti vedia

    Aj keď je ohnivá tráva autentický nápoj, pomerne nedávno si opäť získala popularitu.. Mnohí už túto rastlinu vyskúšali a ocenili jej jedinečný účinok...

    Najlepšie hnojivo pre uhorky v júli pre bohatú úrodu: mnohí letní obyvatelia ho zabúdajú aplikovať

    Ak chcete získať veľkú úrodu uhoriek, musia sa v júli naďalej kŕmiť..Hovoríme vám, ako kŕmiť uhorky v júli, aby ste zvýšili výnos.Ako kŕmiť...

    Keď mám doma dostatok jabĺk, vždy pripravím pre svoju rodinu tento strúhaný jablkový koláč

    Strúhaný jablkový koláč je klasikou medzi domácimi dezertmi.Spája jemné maslové cesto s jemne pošírovanými jablkami, škoricou a sladkosťou, ktorú ocení každý milovník tradičných dezertov.Tento...

    Nedávné komentáře