Jablčná pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý vás očarí svojou jednoduchosťou a jemnou chuťou.Tento nadýchaný dezert plný šťavnatých jabĺk a jemných sladkých tónov je perfektnou voľbou, ak hľadáte niečo ľahké.Či už hľadáte sladkú bodku po večeri alebo popoludňajšom pohladení, jablčná pena vás určite nesklame!
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.
Čo budeme potrebovať:
Cesto:
Jablková náplň:
Domáca šľahačka:
Zdobenie:
Ako budeme postupovať:
1. Cesto: Zmiešajte cukor srozklepnutými vajcami – vyšľahajte a postupne prisypávajte múku, prilievajte olej, vodu, tiež prisypte prášok do pečiva a vanilkový cukor – premiešajte a vypracujte cesto.
2.Vypracované hotové cesto nalejte do formy vyloženej pergamenom a pečte v predhriatej rúre 25 minút pri 180 ° C, podľa potreby, kým nebudete cesto krásne upečené.
3. Jablková náplň: Umyté jabĺčka olúpte a nakrájajte na kocky, potom k nim prisypte cukor a prilejte jablčnú šťavu – premiešajte a varte na prudkom ohni, kým nezačnú hustnúť, potom k nim pridajte vyšľahaný puding a posypte škoricou podľa chuti – znovu premiešajte a nechajte vychladnúť.
4. Domáca šľahačka: Vmiešame si vyšľahajte smotanu na šľahanie so stužovačom peny a počas šľahania prisypávajte práškový cukor – šľahajte do krásne bielej peny.
5.Upečené cesto potrite jablčnou náplňou a navrch naneste domácu šľahačku a ozdobte povrch šľahačky podľa vašej chuti – uložte na 2 hodiny do chladničky.
6.Podávajte ho sláskou, veľkou chuťou a gráciou.
Priatelia, prajeme vám dobrú sladkú chuť!
Zdieľajte tento fantastický recept s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! Môžete si tiež pozrieť 10+ recepty na jablkový koláč..
Vieme prosím o nejaké ilustrácie alebo ďalšie príklady? Nejaké konkrétne vizuálne pomôcky by mohli pomôcť lepšie porozumieť postupu. Ďakujem!