HomeReceptyJablčná pena – Dokonalý dezert, ktorý si zamilujete

Jablčná pena – Dokonalý dezert, ktorý si zamilujete

Jablčná pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý vás očarí svojou jednoduchosťou a jemnou chuťou.Tento nadýchaný dezert plný šťavnatých jabĺk a jemných sladkých tónov je perfektnou voľbou, ak hľadáte niečo ľahké.Či už hľadáte sladkú bodku po večeri alebo popoludňajšom pohladení, jablčná pena vás určite nesklame!

Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

  • 6 vajec.
  • 6 lyžíc cukru.
  • 6 lyžíc hladkej múky.
  • 6 lyžíc oleja.
  • 6 lyžíc vody.
  • 12 g prášku do pečiva.
  • 10 g vanilkového cukor.
  • Jablková náplň:

  • 4 väčšie jablká.
  • 6 lyžíc cukru.
  • 1/2 litra jablčného džúsu/šťavy.
  • 80 g vanilkového pudingu.
  • škorica – podľa chuti.
  • Domáca šľahačka:

  • 400 ml smotana na šľahanie.
  • stužovač peny – podľa potreby.
  • 4 lyžice práškový cukor – podľa chuti.
  • Zdobenie:

  • podľa vašej chuti.
  • Ako budeme postupovať:

    1. Cesto: Zmiešajte cukor srozklepnutými vajcami – vyšľahajte a postupne prisypávajte múku, prilievajte olej, vodu, tiež prisypte prášok do pečiva a vanilkový cukor – premiešajte a vypracujte cesto.

    2.Vypracované hotové cesto nalejte do formy vyloženej pergamenom a pečte v predhriatej rúre 25 minút pri 180 ° C, podľa potreby, kým nebudete cesto krásne upečené.

    3. Jablková náplň: Umyté jabĺčka olúpte a nakrájajte na kocky, potom k nim prisypte cukor a prilejte jablčnú šťavu – premiešajte a varte na prudkom ohni, kým nezačnú hustnúť, potom k nim pridajte vyšľahaný puding a posypte škoricou podľa chuti – znovu premiešajte a nechajte vychladnúť.

    4. Domáca šľahačka: Vmiešame si vyšľahajte smotanu na šľahanie so stužovačom peny a počas šľahania prisypávajte práškový cukor – šľahajte do krásne bielej peny.

    5.Upečené cesto potrite jablčnou náplňou a navrch naneste domácu šľahačku a ozdobte povrch šľahačky podľa vašej chuti – uložte na 2 hodiny do chladničky.

    6.Podávajte ho sláskou, veľkou chuťou a gráciou.

    Priatelia, prajeme vám dobrú sladkú chuť!

    Zdieľajte tento fantastický recept s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! Môžete si tiež pozrieť 10+ recepty na jablkový koláč..

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Vieme prosím o nejaké ilustrácie alebo ďalšie príklady? Nejaké konkrétne vizuálne pomôcky by mohli pomôcť lepšie porozumieť postupu. Ďakujem!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?