Vitajte v našej letnej kulinárskej záhradke, kde sa rodia lahodné a osviežujúce šaláty! Dnes vám prinášame recept na delikátny šalát čínskej kapusty, uhorky, vyprážané červené papriky scibulou a jarné cibuľky, preliaty bohatou zálievkou.
V tomto šaláte sa snúbi svieža chuť farebnej zeleniny, chrumkavosť červenej sladkej papriky a cibuľa súžasne bohatou zálievkou, ktorá šalátu dodá tú správnu chuť.Príprava je veľmi jednoduchá a hlavne rýchla, takže ju zvládne každý! Ideálny šalát na chudnutie – Čistí cievy a spaľuje tuky.
Delikátny šalát z čínskej kapusty, uhorky, vyprážané červené papriky scibulou a jarné cibuľky s bohatou zálievkou
Čo budeme potrebovať:
Ingrediencia:.
Šalát:
Ostatné:
Vyprážaná zmes do šalátu:
Zálievka na šalát:
Ako budeme postupovať:
1.Najprv si do šalátovej misy vložte jemne nakrájanú čínsku kapustu a do druhej misy si vložte nakrájanú šalátovú uhorku na kolieska, ktorú posypte soľou. premiešajte, nechajte 10 minút odležať a potom z nich vyžmýkajte prebytočnú šťavu.
2. Vyprážané zmes do šalátu: Do panvice zohriatym olejom si vsypte nakrájanú červenú sladkú papriku – premiešajte a smažte 3 minúty na miernom ohni.Potom do panvice vmiešajte jemne nakrájanú cibuľu – premiešajte, smažte 4 minúty na miernom ohni dozlatista a dochuťte hnedým cukrom – premiešajte.
3. Šalát: Do šalátovej misy snakrájanou čínskou kapustou si dajte šalátové uhorky zbavené šťavy, vyprážanú červenú papriku scibuľou a nakrájanú zeleňou cibuľku.
4. Zálievka na šalát: Do misky si nalejte biely jogurt, prisypte korenie zo sušených paradajok sbazalkou, pridajte zrnitou horčicou, prilejte jablkový ocot a dochuťte prelisovaným cesnakom – poriadne premiešajte a zálievka je hotová!
5.Výslednou zálievkou prelejte šalát v mise – dôkladne premiešajte a šalát je hotový!
6.Delikátny šalát z čínskej kapusty, uhorky, vyprážané červené papriky scibulou a jarné cibuľky s bohatou zálievkou podávajte sláskou a pôvabom.
Priatelia prajeme Vám dobrú chuť!
Zaujímavý recept na šalát, no čo ak niekto nie je fanúšikom uhorky alebo papriky?
Možno by bolo dobré uvažovať o alternatívnych zeleninových možnostiach, aby si mohol každý prispôsobiť recept podľa svojich preferencií.