HomeReceptyIdeálna marináda na pečené zemiaky, ktorú budete robiť často

Ideálna marináda na pečené zemiaky, ktorú budete robiť často

Predstavujeme vám dokonalú marinádu na pečené zemiaky, ktorá premení obyčajné zemiaky na skutočnú kulinársku lahôdku.Tento jednoduchý trik vám spríjemní kulinárske dobrodružstvá a stane sa vaším obľúbeným receptom.Zabudnite na soľ, táto marináda dodá vašim zemiakom nezabudnuteľnú chuť.

Navštívte aj našu skupinu Inšpirácie slaných receptov na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.

Čo budeme potrebovať:

  • 1 kg zemiakov.
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky.
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja.
  • 3 polievkové lyžice horčice.
  • 1 polievková lyžica medu.
  • 3 až 5 strúčikov cesnaku.
  • Bylinky podľa chuti: oregano, bazalka, mletá rasca, majoránka.
  • Čierne korenie podľa chuti.
  • Ako pokračujeme:

    1) Príprava zemiakov: Zemiaky dôkladne umyjeme a vložíme ich do hrnca s vodou.Varte ich, kým nie sú polomäkké.Potom ich vyberte, nechajte trochu vychladnúť, osušte ich a nakrájajte na mesiačiky.

    2) Príprava marinády: V miske zmiešame sójovú omáčku, horčicu, med, sušené bylinky (bazalku, oregano, majoránku alebo trochu rasce) a rozdrvené strúčiky cesnaku.Zmes by mala byť vďaka sójovej omáčke dostatočne slaná, takže nie je potrebné pridávať viac soli.

    3) Marinovanie zemiakov: Zemiaky jeden po druhom ponorte do pripravenej marinády a položte ich na plech, ktorý ste predtým potiahli olejom.

    4) Pečenie: Zemiaky pečte v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do chrumkava, približne 20-30 minút, nezakryté.

    5) Tip na záver: Ak máte radi syr, môžete do marinády pridať trochu strúhaného syra, aby bola na povrchu zemiakov ešte chrumkavejšia kôrka.

    Vynikajúce bravčové pliecko so zeleninou a hranolkami.

    Záver

    Táto marináda na pečené zemiaky je skvelým spôsobom, ako oživiť klasické pečené zemiaky.S jej pomocou ľahko pripravíte chutný a krémový doplnok k akémukoľvek jedlu.Vyskúšajte tento recept a presvedčte sa, že pečené zemiaky môžu byť naozaj výnimočné.

    Dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, určite nám o ňom povedzte v našej skupine Prima kuchárka na Facebooku a navštívte skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře