Z cukety môžete pripraviť mnoho chutných jedál.Napríklad hranolky.
Problémom je, že toto jedlo je zriedkakedy dokonalé z hľadiska konzistencie.
Väčšinou tieto zeleninové placky vychádzajú lepkavé a vodnaté.
Domáca pani sa bude naďalej stretávať s takýmto kulinárskym neúspechom, pokiaľ sa nenaučí zaujímavý trik.
Ukazuje sa, že existuje tajná prísada, ktorej použitie zaručuje získanie hustých, chrumkavých a červených cuketových placiek.
S čím zmiešať strúhanú cuketu
Podľa Júlie Archipovovej, expertky internetového vydania Belnovosti v oblasti kuchárstva, kuchárky, pekárky štvrtej kategórie, sú najúspornejšou ingredienciou zemiaky.
Najprv nastrúhajte dve cukety a potom do vzniknutej hmoty pridajte nastrúhané surové zemiaky (jedna hľuza bude úplne stačiť).
Škrobová zložka ‚spojí‘ základ.Výsledkom bude, že z cesta vzniknú lívance s dokonalou konzistenciou.
Samozrejme, nezabudnite na ďalšie dôležité zložky: surové vajcia (2 kusy) a múku (4 polievkové lyžice).
Okrem toho by sa mal pripravený základ osoliť a okoreniť.
Hotové cuketové placky sa budú vyznačovať hustotou, chrumkavosťou, srdcovitosťou a prítomnosťou krásnej kôrky.