Pripravte sa na skutočnú sladkú radosť! Hebké a nadýchané domáce marshmallow sú dokonalou pochúťkou, ktorú si deti zamilujú.Táto jemná penová dobrota je nielen chutná, ale aj zábavná na výrobu.Perfektný pre detské oslavy, večery pri táboráku, alebo len tak ako sladká odmena.V tomto recepte sa dozviete, ako ľahko a rýchlo vytvoriť tieto lahodné marshmallows priamo u vás doma!
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na sladké recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy.
Domáce Marshmallow
Čo budeme potrebovať:
Ostatné:
Na zdobenie a posypanie:
Ako budeme postupovať:.
1.Najprv do malej misky nasypte želatínu a prilejte studenú vodu – premiešajte lyžicou a nechajte 10 minút pôsobiť.
2.Do hrnca nasypte cukor, nalejte vodu a prilejte citrónovú šťavu.Postavte hrniec na sporák a zahrievajte na strednom/malom ohni, kým sa cukor úplne nerozpustí.Po uvarení varte 10 minút na miernom ohni.Potom odstavte hrniec zo sporáka a pridajte mäkkú želatínu – miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí.
3.Následne po rozpustení želatíny prelejte zmes do misy, ihneď šľahajte mixérom a dochuťte vanilkovým extraktom – šľahajte do nadýchanej bielej peny.
4. 1/2 výslednej peny nalejte do formy vymastenej olejom a do druhej 1/2 peny pridajte farebné potravinárske farbivo – vyšľahajte.Potom ihneď nalejte do formy na bielu vrstvu, pekne rozotrite a uhlaďte.Jemne pretrepte a nechajte stáť na chladnom mieste, kým úplne nestuhne.
5.Do malej misky nasypte kukuričný škrob a prisypte práškový cukor – premiešajte.
6.Získaným posypom posypte stuhnuté marshmallow, ktoré vyberte sformy a nakrájajte.
7.Hebké a nadýchané domáce Marshmallow podávajte sláskou, veľkou chuťou a radosťou.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.
Myslím, že je zaujímavé, že sa v recepte nepripomína možnosť pridania ovocia do marshmallow, napríklad jahôd alebo malín, aby sa pridal aj prírodný ovocný cukor a chuť. Čo myslíte?