HomeReceptyGurmánske špagety s hovädzím mäsom v paradajkovej omáčke s rozdrvenými paradajkami

Gurmánske špagety s hovädzím mäsom v paradajkovej omáčke s rozdrvenými paradajkami

Ak túžite po skutočne chutnom a zároveň nenáročnom kulinárskom zážitku, poteší vás náš recept na gurmánske špagety s hovädzím mäsom v paradajkovej omáčke s drvenými paradajkami. Tento jednoduchý recept je ideálny, keď máte málo času, ale chcete si dopriať niečo naozaj chutné.

Navštívte aj našu skupinu na Facebooku Slané inšpirácie na recepty, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.

Špagety s hovädzím mäsom v paradajkovej omáčke s drvenými paradajkami

Čo budeme potrebovať:

Základné informácie:

  • 1 balenie špagiet.
  • Omáčka:

  • 500 g hovädzieho mäsa.
  • 170 g cibule.
  • 15 g cesnaku (1 polievková lyžica).
  • 50 g paradajkovej pasty (2 polievkové lyžice).
  • 1 polievková lyžica soli.
  • 1 polievková lyžica čierneho mletého korenia.
  • 1 polievková lyžica sušeného oregana.
  • 1 polievková lyžica sušenej bazalky.
  • 1 polievková lyžica červenej mletej papriky.
  • 794 g drvených paradajok (1 plechovka).
  • 1 čajová lyžička cukru.
  • 3 šálky horúcej vody.
  • Iné:

  • Rastlinný olej – na vyprážanie.
  • Na zdobenie a posýpanie:

  • Parmezán.
  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať.
  • Ako postupovať:

    1. Základy: Špagety vložte do hrnca s vriacou osolenou vodou a varte na miernom ohni podľa pokynov na obale, najlepšie však al dente.

    2. Omáčka: Potom do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a pokračujte v smažení. Následne pridajte nasekaný cesnak a vmiešajte paradajkový pretlak. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, sušeným oreganom, sušenou bazalkou a mletou červenou paprikou – dobre premiešajte.

    3. Potom do panvice pridajte drvené paradajky a pridajte cukor – dôkladne premiešajte a varte na miernom ohni 5 minút za občasného miešania. Následne do omáčky prilejte horúcu vodu – premiešajte a varte pod pokrievkou asi 15-20 minút na miernom ohni.

    4. Uvarené špagety al dente dajte na tanier a hovädzie mäso zalejte pripravenou paradajkovou omáčkou.

    5. Nakoniec pokrm ozdobte – posypte strúhaným parmezánom a nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, ale hlavne ho podávajte s veľkou chuťou a nadšením.

    Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, určite nám o ňom povedzte v našej facebookovej skupine Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo pridať pri vyprážaní zemiakov: šéfkuchári odhalili hlavné tajomstvá

    Ak sa naučíte chutne vyprážať zemiaky, výrazne vám to uľahčí život: keď chcete rodine dopriať kvalitný a cenovo dostupný pokrm, vždy budete mať...

    Rýchly a lahodný recept z rúry – bravčové mäso so šampiňónmi, cibuľou a syrom

    V dnešnej uponáhľanej dobe často hľadáme recepty, ktoré nielen potešia naše chuťové poháriky, ale aj nám nezaberú príliš veľa času v kuchyni. Tento recept...

    Ako naložiť najchutnejšie papriky na zimu: overený recept

    Na prípravu leča sa zvyčajne používajú papriky domáceho pôvodu. Existuje niekoľko receptov, ktoré uspokoja rôzne chute.Pre hostinských je ponúkaný paprikáš na balkánsky spôsob. Hovorí...

    Ako urobiť kebab jemnejší: šéfkuchári sa podelia o svoje tajomstvá

    Aj keď kebab vyzerá veľmi lákavo, nikto si na ňom nepochutí, ak nebude mäkký. Preto je dobré zistiť, aké tajomstvá zabezpečujú, aby sa...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?