HomeReceptyGurmánske špagety s hovädzím mäsom v paradajkovej omáčke s rozdrvenými paradajkami

Gurmánske špagety s hovädzím mäsom v paradajkovej omáčke s rozdrvenými paradajkami

Ak túžite po skutočne chutnom a zároveň nenáročnom kulinárskom zážitku, poteší vás náš recept na gurmánske špagety s hovädzím mäsom v paradajkovej omáčke s drvenými paradajkami. Tento jednoduchý recept je ideálny, keď máte málo času, ale chcete si dopriať niečo naozaj chutné.

Navštívte aj našu skupinu na Facebooku Slané inšpirácie na recepty, kde každý deň nájdete skvelé tipy na slané jedlá.

Špagety s hovädzím mäsom v paradajkovej omáčke s drvenými paradajkami

Čo budeme potrebovať:

Základné informácie:

  • 1 balenie špagiet.
  • Omáčka:

  • 500 g hovädzieho mäsa.
  • 170 g cibule.
  • 15 g cesnaku (1 polievková lyžica).
  • 50 g paradajkovej pasty (2 polievkové lyžice).
  • 1 polievková lyžica soli.
  • 1 polievková lyžica čierneho mletého korenia.
  • 1 polievková lyžica sušeného oregana.
  • 1 polievková lyžica sušenej bazalky.
  • 1 polievková lyžica červenej mletej papriky.
  • 794 g drvených paradajok (1 plechovka).
  • 1 čajová lyžička cukru.
  • 3 šálky horúcej vody.
  • Iné:

  • Rastlinný olej – na vyprážanie.
  • Na zdobenie a posýpanie:

  • Parmezán.
  • čerstvá nasekaná petržlenová vňať.
  • Ako postupovať:

    1. Základy: Špagety vložte do hrnca s vriacou osolenou vodou a varte na miernom ohni podľa pokynov na obale, najlepšie však al dente.

    2. Omáčka: Potom do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a pokračujte v smažení. Následne pridajte nasekaný cesnak a vmiešajte paradajkový pretlak. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, sušeným oreganom, sušenou bazalkou a mletou červenou paprikou – dobre premiešajte.

    3. Potom do panvice pridajte drvené paradajky a pridajte cukor – dôkladne premiešajte a varte na miernom ohni 5 minút za občasného miešania. Následne do omáčky prilejte horúcu vodu – premiešajte a varte pod pokrievkou asi 15-20 minút na miernom ohni.

    4. Uvarené špagety al dente dajte na tanier a hovädzie mäso zalejte pripravenou paradajkovou omáčkou.

    5. Nakoniec pokrm ozdobte – posypte strúhaným parmezánom a nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, ale hlavne ho podávajte s veľkou chuťou a nadšením.

    Priatelia, prajeme vám dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, určite nám o ňom povedzte v našej facebookovej skupine Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov.

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Ahoj! Skvelý recept, no ja osobne by som možno skúsila znížiť množstvo soli v omáčke, aby nebola príliš slaná. Ďakujem za inšpiráciu!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?