Ak vás nebaví pečenie, máme pre vás riešenie v podobe tohto chutného receptu bez pečenia! Dnes si teda pripravíme nepečené vanilkové rezy s čokoládovým krémom! Som presvedčená, že tento nepečený dezert si u vás doma rýchlo oblíbíte a dnes ho určite nerobíte naposledy!
Jedinou nevýhodou tejto piškótovo-krémovej mňamky je, že pre ideálny pôžitok ju musíme nechať v chladničke, aby dezert poriadne stuhol, ideálne cez noc. Piškóty cez noc nasiaknu kávovou chuťou „čo ešte viac rozvášni vaše chuťové poháriky.
Už sa vám zbíhajú sliny? Poďme si spoločne pripraviť tento nepečený koláč s vanilkovým a čokoládovým krémom!
Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchařka.
Ak hľadáte ďalšie dostatky, určite vyskúšajte tento oplátkový koláč!
Vynikajúci recept na nepečené vanilkové oplátkové koláče:
Čo budeme potrebovať:
Cesto:.
Čokoládový krém:.
Vanilkový krém:.
Ako postupovať:
1. Začnite s čokoládovým krémom. Postupne pridávajte čokoládu a maslo. Miešajte ďalej. Po chvíli plameň odstavte.
2. Teraz vanilkový krém: zmiešaj mlieko, cukor, škrob, vanilkový cukor, soľ a 2 žĺtky. Dôkladne premiešame a postavíme na mierny oheň. Za stáleho miešania priveďte do varu a znížte teplotu.
3. Do ešte horúceho krému pridajte maslo a vanilkovú esenciu. Dôkladne premiešajte (ak dáte maslo do horúcej smotany, nemalo by sa zrážať).
4. Teraz si pripravíme plech na pečenie, na ktorého dno poukladáme piškóty, ktoré sme namočili do kávy (kávu sme si normálne uvarili a osladili).
5. Na piškóty nasleduje vanilkový krém, potom opäť vrstva piškót namočených v káve. Na piškóty položíme čokoládový krém. Nasledujú opäť piškóty a na ne zvyšok vanilkového krému.
6. Nakoniec môžete čokoládu nastrúhať na malé hoblinky. V úplne poslednom kroku vložíme náš dezert na noc do chladničky.
Dobrú chuť!
Navštívte aj našu skupinu na Facebooku Sladká receptová inšpirácia, kde každý deň nájdete skvelé tipy.
Nesúhlasím s tvrdením, že jedinou nevýhodou tejto mňamky je čakanie, kým stuhne v chladničke. Myslím si, že obsah cukru by mohol byť príliš vysoký pre niektorých, a možno by bolo dobré zvážiť možnosť upravenia receptu pre tých, ktorí preferujú menej sladké dezerty.