Dnešný recept na výborné, krehké domáce hustičky, sme si požičali v našej facebookovej skupine Prima kuchárka od našej čitateľky Martiny Gregorovej, týmto jej ďakujeme.V tejto skupine so snami môžete tiež podeliť o váš obľúbený recept.Stačí pridať peknú fotku aj singredienciami a postupom.My tento recept zaradíme do nášho receptového magazínu.Tiež sa môžete snami a ďalšími čitatelia tejto skupiny podeliť o to, čo máte dnes kobedu alebo aké pohostenie chystáte na narodeninovú oslavu.
Teraz už ale späť k dnešnému receptu.Akonáhle tieto domáce hustičky vyskúšate, už nikdy si na tie kupované nespomeniete.Oslovil vás tento recept? Poďme si teda spoločne prichystať tieto krehké domáce hustičky!
Ďalšie skvelé recepty nájdete aj na našej facebookovej stránke Prima Kuchárka.
Pokiaľ hľadáte nejakú ďalšiu dobrotu, potom rozhodne vyskúšajte tento čučoriedkový koláč!
Výborný recept na domáce žemle:
Čo budeme potrebovať
Ako postupovať:
1) Začneme tým, že si jednoducho zmiešame všetky uvedené ingrediencie.Necháme vzísť kvások a cca hodinu necháme kysnúť.
2) Potom začneme cesta tvoriť jednotlivé bochníčky.Skladáme na plech, kde necháme ešte 30 minút kysnúť.Potrieme vajcom a posypeme zdobením, ktoré máme radi.
3) Pečieme pri 200 stupňoch dozlatista.Necháme vychladnúť.
Nech je tento recept akokoľvek chutný, domáce hustičky nie sú vždy rýchlym riešením. S kupovanými variantmi je vždy možné ušetriť čas a energiu. Možno by bolo vhodné uviesť aj variantu domáceho receptu, ktorý nevyžaduje tak dlhý postup pri príprave, pre tých zaneprázdnených kuchárov. Čo poviete?