Predstavte si pizzu, ktorá spája všetky vaše obľúbené chute v ľahkej a zdravšej variante.Domáca baklažánová pizza paradajkovou omáčkou a syrom mozzarella je chrumkavá lahôdka, ktorá si vás okamžite získa.Jemné plátky baklažánu nahrádzajú tradičné cesto, čo dáva tejto pizzi jedinečnú chuť a textúru.Ideálne pre tých, ktorí hľadajú zdravšiu alternatívu klasickej pizze, ale nechcú zľaviť zo skvelej chuti.
Navštívte aj našu facebookovú skupinu Inšpirácia na slané recepty, kde nájdete každý deň skvelé tipy na slané jedlá.
Domáca baklažánová pizza paradajkovou omáčkou a syrom mozzarella
Čo budeme potrebovať:
Základ:
Domáca paradajková omáčka na pizzu:
Ostatné:
Ako budeme postupovať:
1.Do misy vložte očistené a nastrúhané baklažány, ktoré osoľte a zalejte vodou – premiešajte a nechajte 15-20 minút odležať.Po 15-20 minútach zlialku odstráňte prebytočnú šťavu a preložte do misy.
2.Do panvice solivovým olejom vložte strúčiky cesnaku a nalejte paradajkovú omáčku.Dochuťte soľou a čiernym mletým čiernym korením – premiešajte, potom nechajte 6-7 minút variť na miernom ohni a po 5 minútach vyberte strúčiky cesnaku spánve.
3. Základ: Následne do misy zlielky si rozklepnite vajcia, nasypte múku a vsypte čerstvo nasekanú petržlenovú vňať.Dochuťte soľou, čiernym mletým čiernym korením, cesnakovým práškom a červenou mletou paprikou – premiešajte.
4.Pripravte si plech vyložený pergamenom a potretý olivovým olejom a doprostred pomocou lyžice rozprestrite základ.
5.Pečte v predhriatej rúre 25 minút pri 180 ° C dozlatista.
6.Po 25 minútach vyberte plech rúry, potom základ potrite pripravenou paradajkovou omáčkou, posypte strúhaným syrom mozzarella, sušeným oreganom a pokvapkajte olivovým olejom.
7.Pečte v rúre ďalších 15 minút pri 180 ° C do chrumkava alebo kým sa syr neroztečie.
8.Po upečení ju podávajte sláskou, veľkou chuťou a radosťou.
Priatelia, prajeme Vám dobrú chuť!
Pokiaľ aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Prima kuchárka a navštívte aj skupinu Prima Inšpirácie, kde nájdete každý deň množstvo skvelých receptov.
Táto baklažánová pizza v skutočnosti nemá chuť ako pravá pizza, chýba mi ten tradičný cestovitý základ. Asi skúsím pridať viac korenia alebo iné ingrediencie, aby to malo lepšiu chuť.