HomeReceptyDelikátne koláčiky z lístkového cesta plnené krémovým krémom

Delikátne koláčiky z lístkového cesta plnené krémovým krémom

Tieto jemné košíčky z lístkového cesta plnené krémovým krémom sú dokonalou kombináciou jednoduchosti a elegancie.Tento dezert je ideálny na akúkoľvek príležitosť – či už ako sladká bodka po večeri, alebo ako špeciálne pohostenie pre hostí.Vďaka jednoduchej príprave a lahodnej chuti sa tieto košíčky rýchlo stanú vaším obľúbeným dezertom.

Navštívte aj našu skupinu Sladké inšpirácie na recepty na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy.

Košíčky z lístkového cesta plnené tvarohovou plnkou

Čo budeme potrebovať:

  • 200 g lístkového cesta.
  • 1 vajce.
  • 2 žĺtky.
  • 70 ml mlieka.
  • 150 ml smotany na šľahanie.
  • 45 g cukru.
  • Ako postupovať:

    1.V miske zmiešaj 45 g cukru s 1 celým vajcom a 2 žĺtkami.Miešajte metličkou, kým sa všetko nespojí.

    2.Pridajte 70 ml mlieka a 150 ml smotany na šľahanie.Dôkladne premiešajte, kým zmes nebude hladká.

    3.Misku zakryte potravinovou fóliou a vložte ju do chladničky.

    4.Medzitým vyvaľkajte 200 g lístkového cesta a stočte ho do rolády.Nerovné okraje orežte.

    5.Rolku rozrežte na 12 rovnakých častí.Každú časť rozvaľkajte pomocou valčeka na placku s priemerom 10-12 cm.

    6.Formu na muffiny zľahka vymastite olejom a preneste do nej cesto.Jemne ho pritlačte, aby sa okraje cesta nevytvorili.

    7.Cesto nechajte 10 minút chladiť v chladničke.

    8.Odoberte krém zo zmrzliny a prelejte ho do džbánu.

    9.Krém rovnomerne nalejte do cesta vo forme.

    10.Predhrejte rúru na 210 °C a pečte 25-30 minút, kým koláčiky nie sú zlatisté.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite nám o ňom povedať v našej skupine Prima kuchárka na Facebooku a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Ach, s tým časom! Vždy sa zdá, že nikdy nezostáva dosť času na prípravu takýchto lahôdok. Verím však, že keď si nájdeme tú správnu rovnováhu medzi časom a chuťou, môžeme sa aj v tejto rýchlej dobe tešiť z kúzelných dezertov ako tieto koláčiky. Čas na jedlo, čas na radosť!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Či je potrebné na jeseň prekopávať záhony: skvelá správa, ale nie pre všetkých zeleninárov

    Jedným z večných sporov medzi dážďovkami a pestovateľmi zeleniny je, či je potrebné na jeseň po zbere úrody záhony prekopávať. Má zmysel...

    Prečo by sa alkoholické nápoje nemali zapíjať rajčinami: Pamätajte si to na celý život

    Občerstvenie s alkoholickými nápojmi a niektorými potravinami môže spôsobiť vážne poškodenie zdravia.Jednou z potravín, ktoré by sa rozhodne nemali konzumovať ako občerstvenie, sú...

    Horčičné kuracie rezne v chrumkavom trojobale – obed, ktorý si zamilujete.

    Tento recept na kuracie prsia v horčičnej marináde je vynikajúcou voľbou pre milovníkov šťavnatého a chutného mäsa. Marináda z horčice dodáva mäsu intenzívnu chuť,...

    Kedy zasiať ozimnú cibuľu: pestovateľom na dači sme povedali o osobitnostiach jesennej výsadby

    Niektorí záhradkári považujú za potrebné vysadiť okrem cesnaku pod zimou aj cibuľu. Výsadba zimnej cibule si však vyžaduje o niečo viac pozornosti. Okrem...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?