HomeReceptyDelikátne koláčiky z lístkového cesta plnené krémovým krémom

Delikátne koláčiky z lístkového cesta plnené krémovým krémom

Tieto jemné košíčky z lístkového cesta plnené krémovým krémom sú dokonalou kombináciou jednoduchosti a elegancie.Tento dezert je ideálny na akúkoľvek príležitosť – či už ako sladká bodka po večeri, alebo ako špeciálne pohostenie pre hostí.Vďaka jednoduchej príprave a lahodnej chuti sa tieto košíčky rýchlo stanú vaším obľúbeným dezertom.

Navštívte aj našu skupinu Sladké inšpirácie na recepty na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy.

Košíčky z lístkového cesta plnené tvarohovou plnkou

Čo budeme potrebovať:

  • 200 g lístkového cesta.
  • 1 vajce.
  • 2 žĺtky.
  • 70 ml mlieka.
  • 150 ml smotany na šľahanie.
  • 45 g cukru.
  • Ako postupovať:

    1.V miske zmiešaj 45 g cukru s 1 celým vajcom a 2 žĺtkami.Miešajte metličkou, kým sa všetko nespojí.

    2.Pridajte 70 ml mlieka a 150 ml smotany na šľahanie.Dôkladne premiešajte, kým zmes nebude hladká.

    3.Misku zakryte potravinovou fóliou a vložte ju do chladničky.

    4.Medzitým vyvaľkajte 200 g lístkového cesta a stočte ho do rolády.Nerovné okraje orežte.

    5.Rolku rozrežte na 12 rovnakých častí.Každú časť rozvaľkajte pomocou valčeka na placku s priemerom 10-12 cm.

    6.Formu na muffiny zľahka vymastite olejom a preneste do nej cesto.Jemne ho pritlačte, aby sa okraje cesta nevytvorili.

    7.Cesto nechajte 10 minút chladiť v chladničke.

    8.Odoberte krém zo zmrzliny a prelejte ho do džbánu.

    9.Krém rovnomerne nalejte do cesta vo forme.

    10.Predhrejte rúru na 210 °C a pečte 25-30 minút, kým koláčiky nie sú zlatisté.

    Hotovo!

    Dobrú chuť!

    Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite nám o ňom povedať v našej skupine Prima kuchárka na Facebooku a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov

    VIDEO NÁVOD:

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Ach, s tým časom! Vždy sa zdá, že nikdy nezostáva dosť času na prípravu takýchto lahôdok. Verím však, že keď si nájdeme tú správnu rovnováhu medzi časom a chuťou, môžeme sa aj v tejto rýchlej dobe tešiť z kúzelných dezertov ako tieto koláčiky. Čas na jedlo, čas na radosť!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čo hovorí lekárska záznam republikánskej kandidátky Kamaly Harrisovej

    Viceprezidentka Kamala Harrisová, demokratická kandidátka na post prezidenta USA.prezidentské voľby, zverejnila v sobotu list od svojho lekára, v ktorom ju vyhlásil za zdravú...

    Čo robiť, ak je pôda príliš kyprá a drobí sa na prach: týmto by mal chalupár posypať zem.

    Mnohí chalupári sa sťažujú na takýto problém, ako je nadmerná hustota pôdy. Existuje však pomerne veľa záhradkárov, ktorí sa stretávajú s opačným problémom.Ide...

    Ako rozoznať rozmrazené a chladené mäso: hlavné znaky – nenechajte sa oklamať.

    K výberu mäsa - bez ohľadu na to, či v obchode alebo na trhu - by ste mali pristupovať so všetkou zodpovednosťou, ak...

    Liga národov: Taliansko vs Belgicko – súboj dňa sa hrá na Olimpicu

    V stredu 10. októbra o 21:45 hod. sa na Stadio Olimpico v Ríme uskutoční zápas Taliansko - Belgicko, ktorý sa započítava do 2. skupiny...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?