Tieto jemné košíčky z lístkového cesta plnené krémovým krémom sú dokonalou kombináciou jednoduchosti a elegancie.Tento dezert je ideálny na akúkoľvek príležitosť – či už ako sladká bodka po večeri, alebo ako špeciálne pohostenie pre hostí.Vďaka jednoduchej príprave a lahodnej chuti sa tieto košíčky rýchlo stanú vaším obľúbeným dezertom.
Navštívte aj našu skupinu Sladké inšpirácie na recepty na Facebooku, kde každý deň nájdete skvelé tipy.
Košíčky z lístkového cesta plnené tvarohovou plnkou
Čo budeme potrebovať:
Ako postupovať:
1.V miske zmiešaj 45 g cukru s 1 celým vajcom a 2 žĺtkami.Miešajte metličkou, kým sa všetko nespojí.
2.Pridajte 70 ml mlieka a 150 ml smotany na šľahanie.Dôkladne premiešajte, kým zmes nebude hladká.
3.Misku zakryte potravinovou fóliou a vložte ju do chladničky.
4.Medzitým vyvaľkajte 200 g lístkového cesta a stočte ho do rolády.Nerovné okraje orežte.
5.Rolku rozrežte na 12 rovnakých častí.Každú časť rozvaľkajte pomocou valčeka na placku s priemerom 10-12 cm.
6.Formu na muffiny zľahka vymastite olejom a preneste do nej cesto.Jemne ho pritlačte, aby sa okraje cesta nevytvorili.
7.Cesto nechajte 10 minút chladiť v chladničke.
8.Odoberte krém zo zmrzliny a prelejte ho do džbánu.
9.Krém rovnomerne nalejte do cesta vo forme.
10.Predhrejte rúru na 210 °C a pečte 25-30 minút, kým koláčiky nie sú zlatisté.
Hotovo!
Dobrú chuť!
Ak máte aj vy svoj obľúbený recept, nezabudnite nám o ňom povedať v našej skupine Prima kuchárka na Facebooku a navštívte aj skupinu Prima inšpirácie, kde každý deň nájdete množstvo skvelých receptov
Ach, s tým časom! Vždy sa zdá, že nikdy nezostáva dosť času na prípravu takýchto lahôdok. Verím však, že keď si nájdeme tú správnu rovnováhu medzi časom a chuťou, môžeme sa aj v tejto rýchlej dobe tešiť z kúzelných dezertov ako tieto koláčiky. Čas na jedlo, čas na radosť!