Dnes máme pre vás skutočnú lahôdku – cuketový kastról so syrom.Tento recept je taký jednoduchý a chutný, že ho už pripravujú všetci naši susedia! Tento kastról je plný chutí a vôní leta, vďaka čerstvej cukete a lahodnému syru.A čo je na tom najlepšie? Stačí len zamiešať, dať do misy a pustiť rúru!
Ingrediencie
Postup
1) Najprv si pripravíme cuketu.Očistíme ju a nastrúhame.Jadierka odstránime.Mladé cukety môžeme ponechať so šupkou.Nastrúhanú cuketu osolíme a necháme chvíľu odstáť, aby uvoľnila šťavu.
2) Vajcia rozšľaháme v miske.Pridáme kyslú smotanu, múku, korenie a soľ.Zmes dôkladne premiešame.
3) Znastrouhané cukety odstránime prebytočnú tekutinu.Spolu s nakrájanými paradajkami, klobásou, čerstvými bylinkami a nastrúhaným syrom ju vmiešame do smotanovej zmesi.
4) Zmes dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
5) Zapekaciu misu potrieme olejom.Do nej navrstvíme pripravenú hmotu.
6) Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov, kým kastról nezíska zlatistú farbu.
Záver
Tento cuketový kastról so syrom je úžasným spôsobom, ako využiť sezónnu úrodu cukety.Navyše, môžete ho prispôsobiť podľa svojich chutí – namiesto cukety môžete použiť baklažán alebo tekvicu.Prajeme vám dobrú chuť!
Ahoj, neviem, či súhlasím s tým, že stačí len zamiešať a pustiť rúru. Možno by som skúsila niečo pridať, aby to malo viac šťavy. Ale inak znie to ako skvelý recept!