HomeReceptyCuketový poklad: Stačí všetko zamiešať, dať do misy a zapiecť

Cuketový poklad: Stačí všetko zamiešať, dať do misy a zapiecť

Dnes máme pre vás skutočnú lahôdku – cuketový kastról so syrom.Tento recept je taký jednoduchý a chutný, že ho už pripravujú všetci naši susedia! Tento kastról je plný chutí a vôní leta, vďaka čerstvej cukete a lahodnému syru.A čo je na tom najlepšie? Stačí len zamiešať, dať do misy a pustiť rúru!

Ingrediencie

  • 800 g cukety.
  • 200 g tvrdého syra.
  • 2 vajíčka.
  • 150 g kyslej smotany.
  • 1 šálka hladkej múky.
  • 0,5 čajovej lyžičky jedlej sódy.
  • Čerstvé bylinky podľa chuti.
  • Klobása (alebo párky, šunka).
  • Čerstvé paradajky.
  • Soľ podľa chuti.
  • Korenie podľa chuti.
  • Postup

    1) Najprv si pripravíme cuketu.Očistíme ju a nastrúhame.Jadierka odstránime.Mladé cukety môžeme ponechať so šupkou.Nastrúhanú cuketu osolíme a necháme chvíľu odstáť, aby uvoľnila šťavu.

    2) Vajcia rozšľaháme v miske.Pridáme kyslú smotanu, múku, korenie a soľ.Zmes dôkladne premiešame.

    3) Znastrouhané cukety odstránime prebytočnú tekutinu.Spolu s nakrájanými paradajkami, klobásou, čerstvými bylinkami a nastrúhaným syrom ju vmiešame do smotanovej zmesi.

    4) Zmes dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.

    5) Zapekaciu misu potrieme olejom.Do nej navrstvíme pripravenú hmotu.

    6) Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov, kým kastról nezíska zlatistú farbu.

    Záver

    Tento cuketový kastról so syrom je úžasným spôsobom, ako využiť sezónnu úrodu cukety.Navyše, môžete ho prispôsobiť podľa svojich chutí – namiesto cukety môžete použiť baklažán alebo tekvicu.Prajeme vám dobrú chuť!

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Vankúše s nadýchaným krémom: Kávový tip na popoludnie!

    Dnes si spolu pripravíme mini koláčiky so šťavnatým a nadýchaným čokoládovým krémom, ktoré sú úplne hotové za 25 minút! Áno, počujete správne.Tak toto je...

    Kedy by sa mal cesnak zbierať: bez týchto znalostí sa úroda nezachová

    Každý záhradník vám povie, že nestačí pestovať úrodu – dôležité je správne ju zozbierať, inak nebude uskladnená.. V júli začínajú letní obyvatelia okrem...

    Nádherné kocky preliate ľahkým vanilkovým krémom!

    Ak patríte medzi milovníkov tvarohových dezertov, potom je tento recept určený práve vám! Dnes si spoločne pripravíme práve tvarohovú mňamku.Konkrétne si dnes pripravíme lahodný...

    Nasypte uhorky sódou: aký je účinok sódy bikarbóny a kedy by som mal svoje uhorky hnojiť?

    Polievaním uhoriek roztokom sódy bikarbóny môžete výrazne zlepšiť kvalitu úrody..Povieme vám, ako pripraviť hnojivo na uhorky na báze sódy.Ako kŕmiť uhorky sódouNa desať...

    Nedávné komentáře