Cuketu je možné na zimu nakladať pomocou veľmi jednoduchého receptu, ktorý nezaberie veľa času..
Výsledkom je veľmi chutné predjedlo, ktoré na želanie môžeme podávať ako prílohu k mäsu..
Odborníčka nášho časopisu Julia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej triedy, nám prezradila, ako variť.
Budete potrebovať:
Ako variť
1.Cuketu nakrájajte na polkruhové plátky s hrúbkou 1 cm.
2.Preložíme ich do misy, posypeme soľou a čiernym korením, cukrom a zalejeme rastlinným olejom a octom.
3.Potom musíte nasekať bylinky a cesnak a posypať obrobok touto zmesou.
4.Zeleninu premiešame a necháme 2 hodiny marinovať pri izbovej teplote.
5.Vložte ich do čistých pohárov, vložte ich do panvice s vodou a sterilizujte ich v horúcej vode po dobu 5 minút.
Zrolujeme, otočíme a po vychladnutí odložíme na uskladnenie na tmavé a chladné miesto.Dobrú chuť!
Je skutočne jednoduché a rýchle pripraviť cuketu na zimu podľa tohto receptu? Mohla by ste zdieľať vaše skúsenosti s touto konkrétnou metodou konzervácie?