Výživoví odborníci odporúčajú venovať väčšiu pozornosť orechom a semenám, celozrnným výrobkom a iným potravinám rastlinného pôvodu.
Quinoa sa často spomína v odporúčaniach, ale málokto vie, ako ju variť a s čím ju jesť..
Odborníčka nášho magazínu Yulia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako pripraviť šalát s quinoou.
Budete potrebovať:
Ako variť
1.Quinou premyjeme v studenej vode, pridáme do vriacej vody a varíme v osolenej vode 10 minút pod pokrievkou, potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
2.Zmiešajte nasekaný cesnak s rastlinným olejom, pridajte citrónovú šťavu a med, soľ a korenie podľa chuti.
3.Uhorky, cibuľu, paradajky a ošúpanú sladkú papriku nakrájame na kocky a petržlenovú vňať.
4.Zeleninu, bylinky a quinou zmiešame v šalátovej mise, zalejeme dresingom a premiešame.
Vychladíme a podávame ako prílohu k mäsu alebo rybe.Dobrú chuť!
Myslím si, že quinoa je skvelá voľba pre zdravé jedlo, ale nie som si istá, či by som do nej pridávala med. Možno by bolo lepšie experimentovať s inými prísadami na dresing. Ďakujem za recept!