Príjemne prekvapiť chutnými jedlami z kapusty sa nie vždy podarí.Väčšinou sú to koláče alebo kapustový koláč, ale je to dlhé a na večeru to nie je dobré.
Je oveľa jednoduchšie pripraviť zapekané jedlo, ktoré môžu jesť aj tí, ktorí držia diétu.
Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova – kuchárka, pekárka štvrtej kategórie porozprávala, ako upiecť diétny nákyp z kapusty.
Požadované: ‚V prípade, že by ste chceli, aby sa vám podarilo pripraviť jedlo, ktoré by ste mohli ochutnať, je potrebné, aby ste ho pripravili
Ako variť
1.Kapustu očistíme od vrchných listov, nakrájame a podusíme so soľou a korením.
2.V miske rozšľaháme vajcia, do zmesi pridáme 80 g nastrúhaného syra, premiešame.
3.Dusenú kapustu preložte do olejom vymastenej zapekacej misy a zalejte vaječnou zmesou.
4.Posypeme zvyškom strúhaného syra a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia 30 minút.Dobrú chuť!