Tekvica sa krásne skladuje niekoľko mesiacov, ale to neznamená, že táto zelenina nie je vhodná na zimnú prípravu.‘.
Z tekvice sa dá pripraviť pyré, ktoré sa dá použiť takmer na každú príležitosť v zime, od prípravy polievok a lievancov až po chutné pečivo.
Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová – kuchárka, pekárka štvrtej kategórie nám prezradila, ako postupovať.
Požadované: ‚Ak chcete, aby sa vám podarilo pripraviť pokrm, ktorý sa bude podávať v reštaurácii, musíte mať k dispozícii všetky potrebné informácie:
Ako variť
1.Ošúpanú dužinu tekvice nakrájajte na malé kúsky a potom ju pretlačte cez mlynček na mäso.
2.Do tekvicového pyré pridáme cukor podľa chuti.Veľa závisí od sladkosti zeleniny.Približný výpočet je 50-100 gramov cukru na kilogram zeleniny.
3.Potom pridajte pol šálky vody, premiešajte a postavte panvicu na oheň.Pri varení môžete pripraviť zemiakovú kašu s pridaním vanilky alebo škorice.
4.Varte pod pokrievkou na miernom ohni.Je potrebné nechať tekvicu odšťaviť, potom pyré priviesť do varu a vypnúť.
Polievku nalejte do sterilizovaných pohárov, zavíčkujte a po vychladnutí poháre uskladnite.Dobrú chuť!
No jasné, pripraviť tekvicové pyré je univerzálna záležitosť na zimu, veď kto by nechcel jesť iba tekvicu celú zimu, že áno? Skvelý tip pre tých, čo milujú monotónne stravovanie!