HomeJedloČo uvariť z tekvice na zimu: univerzálny recept

Čo uvariť z tekvice na zimu: univerzálny recept

Tekvica sa krásne skladuje niekoľko mesiacov, ale to neznamená, že táto zelenina nie je vhodná na zimnú prípravu.‘.

Z tekvice sa dá pripraviť pyré, ktoré sa dá použiť takmer na každú príležitosť v zime, od prípravy polievok a lievancov až po chutné pečivo.

Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová – kuchárka, pekárka štvrtej kategórie nám prezradila, ako postupovať.

Požadované: ‚Ak chcete, aby sa vám podarilo pripraviť pokrm, ktorý sa bude podávať v reštaurácii, musíte mať k dispozícii všetky potrebné informácie:

  • Tekvicová dužina 4 kg.
  • cukor 200-400 gr.
  • voda 1/2 šálky.
  • Vanilín a škorica podľa chuti a želania.
  • Ako variť

    1.Ošúpanú dužinu tekvice nakrájajte na malé kúsky a potom ju pretlačte cez mlynček na mäso.

    2.Do tekvicového pyré pridáme cukor podľa chuti.Veľa závisí od sladkosti zeleniny.Približný výpočet je 50-100 gramov cukru na kilogram zeleniny.

    3.Potom pridajte pol šálky vody, premiešajte a postavte panvicu na oheň.Pri varení môžete pripraviť zemiakovú kašu s pridaním vanilky alebo škorice.

    4.Varte pod pokrievkou na miernom ohni.Je potrebné nechať tekvicu odšťaviť, potom pyré priviesť do varu a vypnúť.

    Polievku nalejte do sterilizovaných pohárov, zavíčkujte a po vychladnutí poháre uskladnite.Dobrú chuť!

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Tip na jednoduchú záhradnú ozdobu – použite staré drevené koleso!

    Ak patríte medzi vášnivých záhradkárov a kutilov, potom ste na správnom mieste! Dnes sme pre vás pripravili niekoľko úžasných a inšpiratívnych kúskov, ktorých základom...

    Nikdy ste nejedli lahodnejšie kuracie kúsky: tajomstvo je v tejto marináde.

    Ak hľadáte spôsob, ako pripraviť tie najchutnejšie kuracie kúsky, ste na správnom mieste.Tajomstvo tohto pokrmu spočíva v špeciálnej marináde, ktorá dodá mäsu neuveriteľnú chuť...

    Do akých jedál môžete pridať koreň zázvoru: nie všetky gazdinky vedia

    Mnoho ľudí počulo, že koreň zázvoru má jedinečné zloženie, vďaka ktorému môže mať na organizmus pôsobivý účinok. Väčšinou ho však používame len ako...

    Vytvorte si úžasné dekorácie z mochina: 31+ nádherných nápadov na jesenné mesiace, ktoré nestojí takmer nič!

    V dnešnom článku vám prinášame úžasné nápady na výrobu jesenných dekorácií z muchotrávok.Mochna je trvalka, ktorá je v našich končinách známa najmä vďaka svojim...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?