HomeJedloČo urobiť namiesto šarlotky: recept na tortu s neobvyklou náplňou

Čo urobiť namiesto šarlotky: recept na tortu s neobvyklou náplňou

Blížiaca sa jeseň je tradičným časom na domáce pečenie.Najjednoduchším receptom je šarlota s jablkami.

Koláč je taký rozpoznateľný a známy, že sa jednoducho nedá jesť donekonečna.Poďme si povedať o chutnej alternatíve.

Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako pripraviť zátokový koláč so slivkami.

Požadované: ‚Vydajte sa na cestu, aby ste sa dostali do mesta, kde sa nachádza.‘:

  • slivka – 500 gr.
  • múka – 250 gr.
  • vajcia – 3 ks
  • kyslá smotana 20% – 130 gr.
  • cukor – 80 gr.
  • sóda – 1 lyžička.л.
  • kyselina citrónová – 0,5 lyžičky.л.
  • rastlinný olej – 50 gr.
  • štipka soli.
  • maslo.
  • práškový cukor.
  • Ako variť

    1.Čisté slivky rozrežeme na polovice a odstránime jadierka.

    2.Vajcia vyšľaháme s cukrom (60 g) do nadýchanej peny a pridáme soľ, rastlinný olej a kyslú smotanu.

    3.Múku po malých častiach prešľaháme a preosejeme, pridáme kyselinu citrónovú a sódu bikarbónu, potom vymiesime cesto.

    4.Formu na pečenie vymastíme maslom, nalejeme do nej cesto, poukladáme slivky rezom nahor a ponoríme ich do cesta.

    5.Posypeme ich cukrom (20 g), prípadne škoricou a pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch 45-50 minút.

    Po vychladnutí koláč vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom.Dobrú chuť!

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Čím kŕmiť papriku v druhej polovici augusta: alternatíva pre skleník a otvorenú pôdu.

    Záhradníci ubezpečujú, že jednoduchým hnojivom môžete výrazne zvýšiť úrodu papriky, ak ho použijete v druhej polovici augusta. V tomto období zelenina naďalej aktívne...

    Ako vyprážať vajíčko tak, aby sa bielok neprilepil na dno a nebol príliš riedky: vďaka malému triku bude glazúrované vajíčko delikátne a vzdušné.

    Výroba dobrých miešaných vajec nie je taká jednoduchá, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Veľmi často sa stáva, že pokrm vyjde príliš...

    Nevyhadzujte škrupinky z orechov: 31+ nádherných dekorácií z orechov a škrupiniek na jesenné mesiace!

    Kto by si pomyslel, že sa dá vytvoriť niečo také krásne len z orechov a orechových škrupín! Naša fotogaléria však dokazuje, že je to...

    Najnebezpečnejšie zemiakové jedlo: prečo by ste sa ho mali vzdať

    Zemiaky sú bohaté na draslík, horčík, fosfor, vitamín C a vitamíny skupiny B.Zemiaky obsahujú aj vlákninu dôležitú pre trávenie.Výhody zemiakov však priamo závisia...

    Nedávné komentáře