Každý si v zime a na jeseň chce pochutnať na neuveriteľne zdravých jedlách z tekvice.
Tento produkt sa využíva na prípravu kaší, príloh, polievok, druhých chodov a dokonca aj dezertov.
Aby sa však tekvica stala v kuchyni obľúbenou, je potrebné hneď teraz zabezpečiť jej správnu starostlivosť.
Aké triky pomôžu tekvici rásť sladko?
Prerezávanie
Aby sa rastlina mohla sústrediť na rozvoj svojich plodov, je potrebné odstrániť všetko, čo by ju ‚rozptyľovalo‘.
Preto je dôležité najprv skontrolovať záhon na prítomnosť prázdnych vňatí a bez váhania ich odstrániť. Na vetvách, ktoré prinášajú plody, je dobré ponechať niekoľko listov a skrátiť dĺžku vetvy.
Odstráňte tiež všetky suché listy, zlikvidujte vaječníky, ktoré nestihnú dozrieť, a odrežte kvety.
Hnojenie
Je dôležité si uvedomiť, že posledné hnojenie môže mať rozhodujúcu úlohu pri raste tekvice. Preto je najlepšie zamerať sa na popol.
Má výborné zloženie, ktoré obsahuje všetko potrebné. Roztok popola môžete pripraviť podľa akéhokoľvek receptu.