Predtým sa prerastené uhorky na dedinách nechávali na semená, ale teraz už nie je taký problém kúpiť semená..
Preto premnožené uhorky, žiaľ, často končia v kompostovacej jame..
Odborníčka nášho magazínu Yulia Arkhipova, kuchárka a pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako z takýchto uhoriek pripraviť lahodný kaviár.
Budete potrebovať:
Ako variť
1.Uhorky je potrebné ošúpať a nasekať a nakrájať na kocky.
2.Nakrájajte cibuľu, opečte na rastlinnom oleji, pridajte mrkvu nasekanú na hrubom strúhadle, keď je pripravená, odstráňte z tepla a premiešajte s uhorkami.
3.Do zmesi pridajte soľ, cukor a paradajkový pretlak.
4.Sladkú papriku nakrájajte na kocky, cesnak pretlačte cez lis, premiešajte so zeleninou.
5.Kaviár priveďte do varu, pridajte ocot a nalejte do sterilizovaných pohárov a skladujte.
Nie som si istá, či je možné jesť prerastené uhorky bez toho, aby sa stratila chuť a kvalita. Možno skôr byť opatrný a radšej ich nechať skončiť v kompostovacej jame. Čo poviete na túto možnosť?