Na prípravu niektorých jedál na panvici sa odporúča používať špeciálne maslo.‘.
Podľa odborníčky internetového vydania BelNovosti, kuchárky Júlie Archipovovej, sa v dôsledku takejto techniky jedlá stávajú chutnejšími a získavajú chutnú kôrku.
Jediným mínusom je, že mliečny výrobok sa veľmi rýchlo začne pripáliť a v niektorých prípadoch dokonca sčernie.
Samozrejme, o chutnej večeri v takejto situácii nemôže byť ani reči.
Neponáhľajte sa však vzdať sa vyprážania na masle – môžete použiť osvedčený trik, ktorý zabráni rýchlemu spáleniu masla a zachová jeho prirodzenú chuť.
Stačí zmes masla a rastlinného oleja, najlepšie slnečnicového.
Hlavnou vecou je nepreháňať jeho množstvo: nemalo by ho byť príliš veľa.
Mali by ste postupovať takto: najprv povrch panvice vymastite rastlinným olejom a až potom do nej vložte kúsok masla – v tomto prípade sa nič nepripáli.
Čítala som tento článok a cítim sa zmätená. Aké by to mohlo byť mať tákových skúsených kuchárov? Myslím si, že by mi bolo jedno, ak by som sa o maslo nestarala tak, ako tu popisujú. Ale aj tak, vďaka za tipy!