HomeJedloČo robiť s brokolicou: pripravte si zdravú zeleninu aj lahodne

Čo robiť s brokolicou: pripravte si zdravú zeleninu aj lahodne

Brokolicová kapusta vám môže pokaziť náladu už len svojím vzhľadom, ak neviete o užitočnosti tejto zeleniny a zaujímavých spôsoboch jej prípravy.

Znalí ľudia nevidia na brokolici nič hrozné a radi ju jedia sami a pohostia ňou aj ostatných.

Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako chutne pripraviť brokolicu.

Požadované: ‚Ak by ste chceli, aby sa vám podarilo získať informácie o tom, čo je potrebné urobiť, aby ste sa dostali do reštaurácie, ktorá sa nachádza v blízkosti hotela:

  • Brokolicová kapusta – 500 gr.
  • maslo – 2 PL.л.
  • cibuľa – 1/2 ks.
  • cesnak – 3 strúčiky.
  • soľ, korenie podľa chuti.
  • múka – 2 PL.л.
  • mlieko – 2 šálky.
  • smotanový syr – 100 gr.
  • makaróny – 500 gr.
  • Ako variť

    1.Na strednom ohni a masle opečte cibuľu tak, aby bola mäkká a priehľadná.

    2.Brokolicu rozoberieme na ružičky, v prípade potreby nakrájame, pridáme na panvicu a následne pridáme nasekaný cesnak, soľ a korenie.

    3.Po 3-4 minútach pridáme múku, premiešame a po 1 minúte prilejeme mlieko a smotanový syr.

    4.Keď sa syr rozpustí, vypneme oheň, cestoviny uvaríme, ale nie do úplného rozvarenia.Scedíme, cestoviny preložíme do panvice na omáčku, pridáme 1/4 šálky vody a na miernom ohni dusíme, kým sa neuvaria.

    Podľa chuti pridajte strúhaný syr, premiešajte a keď omáčka zhustne, podávajte.Dobrú chuť!

    Sophie
    Sophie
    Dobrý deň, som Sophie, vaša sprievodkyňa vo svete hotelového a reštauračného textilu. S vášňou pre štýl a kvalitu sa rada delím o tipy a trendy, vďaka ktorým bude váš podnik ešte krajší a pohodlnejší. Objavte so mnou najnovšie kolekcie a praktické fakty pre dokonalú atmosféru!

    1 COMMENT

    1. Čítam tento článok o brokolici a musím sa opýtať, či by nebol lepší spôsob, ako prinútiť ľudí jesť túto zeleninu, než ich presvedčiť iba o tom, ako ju pripraviť chutne. Možno by bolo vhodné zdôrazniť aj prospešné vlastnosti brokolice pre zdravie, aby sme mali dôvod ju konzumovať nielen pre chuť, ale aj pre prospešné účinky.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Nejoblíbenější

    Či je potrebné na jeseň prekopávať záhony: skvelá správa, ale nie pre všetkých zeleninárov

    Jedným z večných sporov medzi dážďovkami a pestovateľmi zeleniny je, či je potrebné na jeseň po zbere úrody záhony prekopávať. Má zmysel...

    Prečo by sa alkoholické nápoje nemali zapíjať rajčinami: Pamätajte si to na celý život

    Občerstvenie s alkoholickými nápojmi a niektorými potravinami môže spôsobiť vážne poškodenie zdravia.Jednou z potravín, ktoré by sa rozhodne nemali konzumovať ako občerstvenie, sú...

    Horčičné kuracie rezne v chrumkavom trojobale – obed, ktorý si zamilujete.

    Tento recept na kuracie prsia v horčičnej marináde je vynikajúcou voľbou pre milovníkov šťavnatého a chutného mäsa. Marináda z horčice dodáva mäsu intenzívnu chuť,...

    Kedy zasiať ozimnú cibuľu: pestovateľom na dači sme povedali o osobitnostiach jesennej výsadby

    Niektorí záhradkári považujú za potrebné vysadiť okrem cesnaku pod zimou aj cibuľu. Výsadba zimnej cibule si však vyžaduje o niečo viac pozornosti. Okrem...

    Nedávné komentáře

    LenkaNovakova on Predaj domácich koláčov
    Emília Nováková on Pistáciový tvarohový koláč
    JankaKritická on Kávu určite zapite vodou!
    Lenka Nováková on Čo zasadiť po cibuli?