Brokolicová kapusta vám môže pokaziť náladu už len svojím vzhľadom, ak neviete o užitočnosti tejto zeleniny a zaujímavých spôsoboch jej prípravy.
Znalí ľudia nevidia na brokolici nič hrozné a radi ju jedia sami a pohostia ňou aj ostatných.
Odborníčka nášho časopisu Júlia Archipovová, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako chutne pripraviť brokolicu.
Požadované: ‚Ak by ste chceli, aby sa vám podarilo získať informácie o tom, čo je potrebné urobiť, aby ste sa dostali do reštaurácie, ktorá sa nachádza v blízkosti hotela:
Ako variť
1.Na strednom ohni a masle opečte cibuľu tak, aby bola mäkká a priehľadná.
2.Brokolicu rozoberieme na ružičky, v prípade potreby nakrájame, pridáme na panvicu a následne pridáme nasekaný cesnak, soľ a korenie.
3.Po 3-4 minútach pridáme múku, premiešame a po 1 minúte prilejeme mlieko a smotanový syr.
4.Keď sa syr rozpustí, vypneme oheň, cestoviny uvaríme, ale nie do úplného rozvarenia.Scedíme, cestoviny preložíme do panvice na omáčku, pridáme 1/4 šálky vody a na miernom ohni dusíme, kým sa neuvaria.
Podľa chuti pridajte strúhaný syr, premiešajte a keď omáčka zhustne, podávajte.Dobrú chuť!
Čítam tento článok o brokolici a musím sa opýtať, či by nebol lepší spôsob, ako prinútiť ľudí jesť túto zeleninu, než ich presvedčiť iba o tom, ako ju pripraviť chutne. Možno by bolo vhodné zdôrazniť aj prospešné vlastnosti brokolice pre zdravie, aby sme mali dôvod ju konzumovať nielen pre chuť, ale aj pre prospešné účinky.