Recept na chutné jablkové pyré s kondenzovaným mliekom, ktoré sa dá na zimu zavariť namiesto džemu, si získava popularitu medzi ženami v domácnosti.
Nikomu netreba hovoriť a dokazovať, akú radosť spôsobí tento dezert u detí a dospelých.
Odborníčka nášho časopisu Julia Archipova, kuchárka, pekárka štvrtej kategórie, nám prezradila, ako sa varí.
Požadované: ‚Ak chcete, aby sa vám podarilo pripraviť pokrm, ktorý by ste si mohli objednať v reštaurácii, je potrebné, aby ste si ho pripravili:
Ako variť
1.Dbajte na kvalitu surovín.Hodia sa jablká akejkoľvek odrody a veľkosti, ale len čerstvé.Kondenzované mlieko je prírodné a bez zbytočných prísad.
2.Jablká by mali byť umyté a jadrovník odstránený.
3.Vložte ich do hrnca, pridajte vodu, všetko priveďte do varu a varte, kým plátky nezmäknú.
4.Keď je všetko hotové, rozmixuj všetko mixérom a do pyré pridaj kondenzované mlieko.
5.Premiešajte a varte ďalších 10 minút, pričom miešajte, aby sa zabránilo zlepeniu.Priveďte do varu a pyré nalejte do sterilných a suchých pohárov.
Prikryte viečkami, obráťte a po vychladnutí uložte do chladničky.
Recept na jablkové pyré s kondenzovaným mliekom vyzerá pokušne, avšak zdá sa mi, že nedostatkom v recepte je presná doba varu. Mala by byť stanovená presnejšie, aby sa dosiahla optimálna konzistencia pyré. Možno by bolo užitočné doplniť odporúčanú dobu varu, napríklad podľa typu jabĺk použitých v recepte.