Technika varenia zemiakov sa bude v mnohých ohľadoch líšiť v závislosti od toho, aký pokrm plánujeme neskôr pripraviť.
Táto prísada sa napríklad často používa do šalátov.
V zemiakovom šaláte, olivovom šaláte, zálivke a mnohých iných pokrmoch túto zložku často nájdete, pripomína odborníčka na varenie nášho časopisu, kuchárka Julia Arkhipova.
Pri príprave zemiakov na šalát je mimoriadne dôležité zachovať ich celistvosť a zabezpečiť, aby zostali pevné. Na tento účel sa zemiaky varia priamo v šupke. Nie je to však jediná podmienka.
Čo treba pridať do hrnca pri varení?
Ocot
Veľa ľudí vie, že táto tekutina pomáha zemiakom udržať si svoju štruktúru, takže sa vo šalátoch nerozpadnú na omrvinky.
Na každý liter vody pridajte jednu veľkú lyžicu octu.
Citrón alebo citrónová šťava
Funkcia tejto zložky je podobná, avšak častejšie sa volí kvôli jej prirodzenému pôvodu. Na každý liter vody môžete do nádoby pridať plátok ovocia alebo veľkú lyžicu šťavy.
Túto prísadu možno tiež nahradiť kyselinou citrónovou: stačí pridať čajovú lyžičku.
Aha, takže ak pridáme ocot a citrón do vody pri varení zemiakov, budú naši zemiaky schopné dokonca aj lietať v šaláte, výborný tip!